plačilo prispevkov - 6. dni po plači
Moderator: Mirko Zbačnik
plačilo prispevkov - 6. dni po plači
Lepo prosim, ali še vedno velja zamik plačila prispevkov 6 dni po
izplačilu neto plače za d.o.o.??? Za s.p. vem da je za vse valuta
15. v mesecu. Pozdrav,
Gordana
izplačilu neto plače za d.o.o.??? Za s.p. vem da je za vse valuta
15. v mesecu. Pozdrav,
Gordana
Tudi jaz se sprašujem, kako dolgo bo država še pometala z nami,res je vprašanje ,koliko jih to sploh ve, v eni veliki firmi s 200 zaposlenimi, so zvedli zadnji trenutek, direktor se je samo razjezil na računovodjem, zakaj mu ni tega prej povedal, druga pa nič, še dobro, da so vsaj študentje pametnejši in se ne dajo..
Meni je bolj žalostno da ni denarja za prispevke, saj so ti bolj ali manj enako visoki vsak mesec.
Kar pa je pri nas študentsko delo poznamo pri nas, v tujini te samo trapasto gledajo o čem za boga govoriš. Da pa je dohodek študenta do 75.000 sit/mesečno obdavčen z 12,5% je pa tragično, ampak po drugi strani se mi zdi prav, da če nekdo zasluži 500.000 sit/mesečno kot študent da plača davke kot mi vsi. Ko sem bila študent bi bila prav vesela, če bi lakho poleg študija tudi vsak mesec zaslužila take zneske. Pa ti načeloma ne znese, saj ti vzame študij preveč časa.
katrijn
Kar pa je pri nas študentsko delo poznamo pri nas, v tujini te samo trapasto gledajo o čem za boga govoriš. Da pa je dohodek študenta do 75.000 sit/mesečno obdavčen z 12,5% je pa tragično, ampak po drugi strani se mi zdi prav, da če nekdo zasluži 500.000 sit/mesečno kot študent da plača davke kot mi vsi. Ko sem bila študent bi bila prav vesela, če bi lakho poleg študija tudi vsak mesec zaslužila take zneske. Pa ti načeloma ne znese, saj ti vzame študij preveč časa.
katrijn
Mene pa zanima kako je s tem, da naj bi dohodnino, davek na plače in prispevke po novem plačevali isti dan kot neto plače vendar ne kasneje kot 15. v mesecu za pretekli mesec - potem takem naj bi se tudi neto plače izplačevale najkasneje do 15. v mesecu. Ne vem v katerem zakonu to piše, sem pa to že večkrat zasledila npr. v koledarju obveznosti za gospodarske družbe, ki ga v svojem vestniku objavlja ***** ***** založba. Njihova obvestila dobivam po emaliu in me je kar groza ko to berem. Nekaterim firmam namreč pripravljam plače za 18. v mesecu.....
:???::mad:
Ali kdo kaj ve o tem?
LP,
Ditka
Ali kdo kaj ve o tem?
LP,
Ditka