Magdalena in Mirko: nekje sem prebrala, slišala ... da se to upošteva v primeru, če bi npr. potrebovali osnovno uro iz l. 2004 za refundacijo bolniške nad 30 dni v l. 2005 (ali kaj podobnega) - če prišteješ še nadomestilo za očetovski dopust, je osnova nekoliko višja.
Tudi jaz sem prejela to, pa sem priložila k plačilni listi za tisti mesec, ko je koristil očetovski dopust.
LP:):):)
OČETOVSKI DOPUST
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Prispevke za očetovski dopust plača v vsakem primeru center enako kot
za porodniški dopust. Obvestilo, ki ga prinese delodajalcu o centra samo upoštevate pri osnovi za bolniško v breme ZZZS (znesek in ure).
Za čas, ko traja očetovski dopust na plačilni listi ne prikazujete teh ur, jih ima pač toliko manj, kolikor je koristil očetovskega dopusta.
za porodniški dopust. Obvestilo, ki ga prinese delodajalcu o centra samo upoštevate pri osnovi za bolniško v breme ZZZS (znesek in ure).
Za čas, ko traja očetovski dopust na plačilni listi ne prikazujete teh ur, jih ima pač toliko manj, kolikor je koristil očetovskega dopusta.
Sem upala, da mi tega ne bo potrebno osvajati, pa sem se zmotila. Prebrala sem vse odgovore, klicala csd, nekaj pa mi še ni jasno: če obračunaš le polovično plačo (ker ostalo obračuna in plača csd) in če ima delavec majhno plačo, znaša osnova za plačilo prispevkov pod minimalno plačo. Ali je potrebno v tem primeru obračunati še prispevke (star.var., piz - razlika do minimalne plače)?