OČETOVSKI DOPUST

Moderator: Mirko Zbačnik

LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Magdalena in Mirko: nekje sem prebrala, slišala ... da se to upošteva v primeru, če bi npr. potrebovali osnovno uro iz l. 2004 za refundacijo bolniške nad 30 dni v l. 2005 (ali kaj podobnega) - če prišteješ še nadomestilo za očetovski dopust, je osnova nekoliko višja.
Tudi jaz sem prejela to, pa sem priložila k plačilni listi za tisti mesec, ko je koristil očetovski dopust.
LP:):):)
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Lotica hvala za pojasnilo. V arhiv sem jih pa tudi jaz pospravila iz gole previdnosti.

lp

Magda
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Lotica, hvala.

Mirko
mojcar
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mojcar »

Prispevke za očetovski dopust plača v vsakem primeru center enako kot
za porodniški dopust. Obvestilo, ki ga prinese delodajalcu o centra samo upoštevate pri osnovi za bolniško v breme ZZZS (znesek in ure).
Za čas, ko traja očetovski dopust na plačilni listi ne prikazujete teh ur, jih ima pač toliko manj, kolikor je koristil očetovskega dopusta.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Sem upala, da mi tega ne bo potrebno osvajati, pa sem se zmotila. Prebrala sem vse odgovore, klicala csd, nekaj pa mi še ni jasno: če obračunaš le polovično plačo (ker ostalo obračuna in plača csd) in če ima delavec majhno plačo, znaša osnova za plačilo prispevkov pod minimalno plačo. Ali je potrebno v tem primeru obračunati še prispevke (star.var., piz - razlika do minimalne plače)?
dolenjka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a dolenjka »

Če je osnova za polovični čas enaka ali večja od 58750, potem ne obračunavaš razlike do minimalne plače. Če pa je ta manjša potem pa jo obračunaš.

LP, P.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Hvala. :ssirok:
Odgovori