Dohodnina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
naike
Računovodja
Računovodja

Dohodnina

Odgovor Napisal/-a naike »

Prosim naj me nekdo potolaži... Sem si izračunala dohodnino in bom plačala 90.000,00 SIT![xx(]
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a Andre »

Najke, pa ste si vse olajšave upoštevali? Se pač zgodi, da je potrebno doplačati. To vedno zelo boli. Zgleda, da imate mesčno plačo tako nizko, da ne padete v višji razred. Morda je to samo za nekaj sto tolarjev. Na letni ravni pa se to krepko pozna.
Jaz sem si naračunala preplačilo in sicer 33.000,00 tolarjev. Kar pomeni, da čez leto preveč plačujem dohodnine, ker imam plačo ravno toliko visoko, da padem v višji dohodninski razred. Zato se pam bom sedaj veselila teh jurjev :D:D
Kot pravijo: Bit če bolje sledeče godine.

Andreja
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Se zgodi.:shock:
Ste upoštevali vse možne olajšave?
naike
Računovodja
Računovodja

Dobivamo stimulacijo na 3 mesece in mislim, da je to.
naike
Računovodja
Računovodja

Dobivamo stimulacijo na 3 mesece in mislim, da je to.
tajana
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tajana »

Znesek doplačila se mi zdi mnogo previsok. Nujno preverite pravilnost vnešenih podatkov.
naike
Računovodja
Računovodja

Sem že preverila. Tudi meni se zdi čudno (jaz ne računam plač in se ne spoznam na to), ampak gospa, ki nam računa plače pravi, da je vse prispevke plačevala kot je bilo po lestvici in da ne more več odvesti, kot je predpisano. Kaj naj naredimo za drugo leto?
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Ampak vseeno je čudno. Pri nas nihče ne doplača ničesar, jaz imam kar visoko plačo, pa vedno dobim nazaj od 20.000 do 30.000 sit. Morda pri stimulaciji ne obračunajo dovolj dohodnine ?:???:
joli
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a joli »

Tudi jaz sem jo pred dvema letoma morala plačati 100.000,00, Zakaj? Zato ker mi je računovodkinja dala v olajšavo 2 otroka, jaz sem pa prvega komaj rodila. Ja res, bila sem na porodniški in ko sem se vrnila nazaj na delo, mi je - ne vem na osnovi česa- dala v olajšavo še enega otroka. Torej dva. Ko sem naslednje leto dobila od davčne odločbo o dohodnini, me je skoraj kap zadela. Ko sem ugotovila zakaj je tako velik znesek za plačilo, prej res nisem kontrolirala, sej se na to nisem nič spoznala in sem zaupala računovodkinji, mi je rekla, da je mislila, da sem rodila drugega otroka, da se opravičuje in da sem tako ali tako dobivala čez leto večjo plačo cca.5.000,00. No, to se ne bo več ponovilo, saj plače obračunavam sedaj SAMA.

Pravijo zaupaj in PREVERI!

lp
solzica30
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a solzica30 »

Preverite kako imate odtegnjen davek na plačilni listi? Kakšne olajšave imate upoštevane?
Povejte bruto, olajševa za otroke, pa vam izračun, če je pravilno odtegnbjen davek ali ne.

Lp.
Odgovori