FINANČNI IZID
Moderator: Mirko Zbačnik
Verjetno sprašujete za nasprotni sektor...? Jaz na primer, sem vnesla
terjatve v skupnem znesku, potem pa razdelila po sektorjih
- kto 120- v Sektor S1 oz. S11
- kto 121- v Sektor S2. in potem razdelitev po državah
- terjatev za DDV sem vnesla v Sektor 13, ... itd.
tudi logično se mi zdi, kar pa seveda je ne pomeni da je tudi prav!
Čakam še na detaljna navodila v IKSU, pa bomo videli, ni problem preklikati, ko imaš že enkrat vnešeno. LP<font size="1"></font id="size1"><font size="1"></font id="size1"><font size="1"></font id="size1">
terjatve v skupnem znesku, potem pa razdelila po sektorjih
- kto 120- v Sektor S1 oz. S11
- kto 121- v Sektor S2. in potem razdelitev po državah
- terjatev za DDV sem vnesla v Sektor 13, ... itd.
tudi logično se mi zdi, kar pa seveda je ne pomeni da je tudi prav!
Čakam še na detaljna navodila v IKSU, pa bomo videli, ni problem preklikati, ko imaš že enkrat vnešeno. LP<font size="1"></font id="size1"><font size="1"></font id="size1"><font size="1"></font id="size1">
Tudi naše podjetje je imelo lansko leto ogromno izgubo (smo v postopku prisilne poravnave), tako da je kapital lani imel negativni predznak. Ugotovili ste, da pod obrazec 2 ne gre pisati negativnih številk, zato sem prenesla podatke na obrazec 1. Tu pa spet en problem!! Določen procent vložka v naš d.o.o. imajo fizične osebe - delavci. V ta obr. 1 pa ne gre pisati pod S14.!? Prosim za morebitno rešitev.
Sicer,so pa res smešni, da dajo v obtok neke tabele za izpolnjevanje, pa še sami ne premislijo vseh variant, ki nastopajo pri poslovanju nekega podjetja. Skrajno nepopolne možnosti pri izpolnjevanju!
Drugače pa še kar nekako gre pri izpolnjevanju. Veliko sreče začetnikom!
nataša
Sicer,so pa res smešni, da dajo v obtok neke tabele za izpolnjevanje, pa še sami ne premislijo vseh variant, ki nastopajo pri poslovanju nekega podjetja. Skrajno nepopolne možnosti pri izpolnjevanju!
Drugače pa še kar nekako gre pri izpolnjevanju. Veliko sreče začetnikom!
nataša
Danes se me je usmilila gospa na Banki Slovenije, kjer sem ponovno spraševala za negativni kapital. Po njeni informaciji negativnega kapitala ne vpisujemo nikamor(niti v obveznosti niti v terjatve). Odkrito povem, da sem od različnih informacij že pošteno zmedena.Izpolnila sem v glavnem za vsa podjetja, zdaj pa čakam IKS, če bo še tam kaj novega
:mad::mad::mad:
LP
Bojka
LP
Bojka
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Spoštovani,
Obveščamo vas, da obveznosti definirane v Sklepu in Navodilu o poročanju za namene statistike finančnih računov ostajajo. Glede na identificirane težave časovne obremenitve sestave poročila pri računovodskih servisih, ki pripravljajo večje število poročil, poskušamo zagotoviti daljši rok za oddajo poročil o katerem vas bomo pravočasno obvestili.
Prosimo, da poročevalci upoštevajo podzakonske predpise in podrobna vsebinska navodila za sestavo poročil.
Ponovno vas obveščamo, da smo pripravljeni izvesti predstavitev zahtev in načina sestave poročil na GZS.
Lepo pozdravljeni <hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Mogoče nas bodo obvestili, ko bomo že končali. In bi bilo to obvestilo brezpredmetno...
LP, Mirko
Obveščamo vas, da obveznosti definirane v Sklepu in Navodilu o poročanju za namene statistike finančnih računov ostajajo. Glede na identificirane težave časovne obremenitve sestave poročila pri računovodskih servisih, ki pripravljajo večje število poročil, poskušamo zagotoviti daljši rok za oddajo poročil o katerem vas bomo pravočasno obvestili.
Prosimo, da poročevalci upoštevajo podzakonske predpise in podrobna vsebinska navodila za sestavo poročil.
Ponovno vas obveščamo, da smo pripravljeni izvesti predstavitev zahtev in načina sestave poročil na GZS.
Lepo pozdravljeni <hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Mogoče nas bodo obvestili, ko bomo že končali. In bi bilo to obvestilo brezpredmetno...
LP, Mirko
Naj vam posredujem najnovejše informacije:
1.Na AJPES-u sem izvedela, da se bo mogoče spremenil samo rok oddaje podatkov (10 -15 dni kasneje), izdelati pa jih bomo morali vsi, ne le zavezani reviziji!
2. Na BS mi je potrdila Ajpesovo obrazložitev. Pojasnila mi je tudi pri vpisu negativnega kapitala : če je kapital negativen, se ne vpiše ničesar nikamor, le 0.Torej se pri transakcijah kapitala upošteva razlika stanja leta npr.2001(ko je kapital pozitiven) in leto 2002 (ko upoštevaš 0 in ne dejanski negativni kapital). Sicer nelogično, ampak tako je. Jaz se bom ravnala po tem, saj drugače lahko vsak dan kaj na novo spreminjam.
Predlagam da gremo veselo na delo, saj kot izgleda nam ne bodo odrekli izpolnjevanja teh poročil.
IKS-a pa še vedno ni......
nataša
1.Na AJPES-u sem izvedela, da se bo mogoče spremenil samo rok oddaje podatkov (10 -15 dni kasneje), izdelati pa jih bomo morali vsi, ne le zavezani reviziji!
2. Na BS mi je potrdila Ajpesovo obrazložitev. Pojasnila mi je tudi pri vpisu negativnega kapitala : če je kapital negativen, se ne vpiše ničesar nikamor, le 0.Torej se pri transakcijah kapitala upošteva razlika stanja leta npr.2001(ko je kapital pozitiven) in leto 2002 (ko upoštevaš 0 in ne dejanski negativni kapital). Sicer nelogično, ampak tako je. Jaz se bom ravnala po tem, saj drugače lahko vsak dan kaj na novo spreminjam.
Predlagam da gremo veselo na delo, saj kot izgleda nam ne bodo odrekli izpolnjevanja teh poročil.
IKS-a pa še vedno ni......
nataša
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
stanovanjska
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
HALO, GORDANA,...ali kdorkoli drug, ki ima podoben problem:
Javila si se s problemom in sicer s konti skupine 90-95. Kam si jih vpisala (kam gre dobiček - je to S.11, kam gredo vloge kapitala - je to S.14?). Meni javlja napake v popolnoma vseh okenčkih, kamorkoli ga vpišem. (Gre za finanč.instr. F.513 oz. za AOP 217)
Za pomoč vsem najlepša hvala.
Stanovanjska
Javila si se s problemom in sicer s konti skupine 90-95. Kam si jih vpisala (kam gre dobiček - je to S.11, kam gredo vloge kapitala - je to S.14?). Meni javlja napake v popolnoma vseh okenčkih, kamorkoli ga vpišem. (Gre za finanč.instr. F.513 oz. za AOP 217)
Za pomoč vsem najlepša hvala.
Stanovanjska
Jaz sem kompletni 90-95 vpisala pod S14, v primeru pa, da je delno ali v celoti so-ali lastnik tudi tujec,njegov delež pod S2(tujina).
Seveda to velja le za d.o.o. v zasebni lasti, drugih nimam (hvala bogu!)
LP
<font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono"><font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono"><font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono">
Seveda to velja le za d.o.o. v zasebni lasti, drugih nimam (hvala bogu!)
LP
<font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono"><font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono"><font face="Andale Mono"></font id="Andale Mono">