Plače v računovodskem servisu

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jenny
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a jenny »

Jaz sem za predlog, da se organiziramo in gremo na Šmartno goro (po 31.3.) in tam še kakšno rečemo.
Ni potrebno veliko: določimo datum, uro in mesto zbora, potem pa dalje!
Pozdrav vsem mučenikom, ki "ne morejo na počitnice"
darja
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a darja »

Jaz bi pa prosila odgovor na konkretno vprasanje:
koliko racunate za s.p.(nima zaposlenih) mesecno
in na koncu leta za bilanco, ce ima letno
- 50 izdanih racunov
- 135 prejetih
- 10 osn.sredstev
- 3 mesecni zavezanec za DDV
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Tudi jaz sem za, za Šmarno goro in za članek, za povezovanje.:) Zadnje čase veliko razmišljam o svojem delu in če bi 8 let nazaj vedela, kaj me čaka, ko sem se odločila za računovodstvo, bi se verjetno odločila drugače. Sem namreč tip človeka, ki se lažje poglobi v eno področje in ga natančno obdela, kot pa v množico področij, ki jih moraš obvladati, poleg računovodstva.
Ampak, odkar sem odkrila tale portal, je tisočkrat lažje . :):) :):)
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Mene pa najbolj jezi, da stvari niso definirane - pogosto imaš več možnosti in ponavadi stranke pričakujejo, da se bomo mi odločali namesto njih.
Pa še ena cvetka: nekaterih ne morem navaditi, kaj je račun in kaj plačilo. Vsako leto se ponavlja ista zgodba: "ja, bom prinesel/a papirje, vendar tega še nisem plačal/a." Kot da ne gre v stroške, če še ni plačano. In enako velja za izdane račune. Ne vem ali bi se smejala ali bi jokala.
Spiko
Programer gosposke mogote
Programer gosposke mogote
Kraj: Saint Barthelemy
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Spiko »

sova napisal/-a:Za začetek bi lahko že na našem portalu objavili neki članek recimo:
Nezadovoljstvo računovodskih delavcev v državi zaradi .....vedno večjih sprememb, na finančno računovodskem-davčnem področju, katere moraš operativno obladovati brez dodatnega plačila, brez koristnih nasvetov delavcev DURSA,ker še sami niso dozoreli tem spremembam ....., zaradi...nespoštovanja delodajalcev, (ki ne obvladujejo še 10 % vseh teh opravil,) do izvajalcev računovodskih opravil, .. in še bi lahko naštevali... :):):D :???::???: Nekako bi mogli opozoriti tudi na sebe, drugače bodo nas vedno imeli za idiote.
Predlagam, da se konkretno preizkusite v skupinskem oblikovanju dokumenta
Nezadovoljstvo računovodskih delavcev v državi

:scool: :spomezik: :yawinkle:
yanna

Odgovor Napisal/-a yanna »

:| :? Še tisto nekaj malo volje, ki sem si jo umetno trudila pričarati, ste mi vzeli s svojim pisanjem.

Nam v bistvu zakoni, roki za oddajo dokumentov in te zadeve, vežejo roke in moč. Namreč, če bi imeli kakršnokoli drugo delo, ki bi ga lahko delali do nezavesti dolgo, bi nas pričeli ceniti že iz želje, da bi dočakali rezultat in tudi iz nekakšnega (včasih hudo varljivega) občutka, da če pa se neki tako dolgo dela, pa že mora biti pomembna zadeva in zelo težka - dejavnika lenobe običajno ne prepoznavajo ravno tisti, ki bi to prvo morali videti.
Mi, :bear: (zamislite si, da je ta smešk osel, prosim) pa pač si ne moremo privoščiti dela po najmanjši liniji odpora, ker nas roki vežejo. In potem je očitno vse tko enostavno in nič kaj posebnega ni treba znat, če gre tko hitro, ane? my ass, ampak to vemo samo mi, ki smo po neki nesreči (hote ali nehote) padli v to brezno brezupa.

Ah.... life is a beach...le ko bi dobili lahk kakšen mesec frei, da bi to beach prišli...
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Yanna, saj bo bolje - upanje vedno umre zadnje. :wink:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Vidim, da naš prispevek lepo narašča, nič bat, le opogumite se.. :lol: :ssok: :ssok: :P :spomezik: :ploska: :partyman: :supz: :supz: :goodman: :kralj:
Odgovori