Kam knjižim prispevke
Moderator: Mirko Zbačnik
Kam knjižim prispevke
Zanima me pod katero rubriko v Knjigi prihodkov in odhodkov knjižim prispevke za socialno varnost. Kam natančno knjižim prispevke za PIZ, ZZZS in ostale dajatve?
Kolikor sem jaz razumel, da. Torej prispevke recimo za obvezno zdr. zavarovanje... v primeru recimo tudi če si fizična oseba ki opravlja dejavnost (NE s.p.), plačuješ pavšalne znesek (kakih 5.500 SIT na mesec, večji del za ZPIZ, 610 SIT pa za ZZZS), ki jih na koncu leta, kot pravi SRS39, vtakneš med prispevke za socialno varnost...vita11 napisal/-a:Sem tudi jaz iskala, pa mi iz Obrtnika ni čisto jasno. Ali knjižim prispevke za PIZ tudi med Prispevki za socialno varnost podjetnika? Gre za enostavno knjigovodstvo. Prosim za pomoč!
"Redni obrtniki med prispevke za socialno varnost zasebnika (brez ćlanarine- to so ostali stroški v zvezi z zasebnikom). Popoldanci vse pod ostale stroške zasebnika."
Meni se zdi to kar smiselno : popoldanci imajo socialno varnost zagotovljeno iz rednega dela (ali študentje čez starše), njihovi dodatni prispevki pa so le dodatni stroški, dajatve, zaradi katerih se jim socialna varnost prav nič ne poveča. lp
Meni se zdi to kar smiselno : popoldanci imajo socialno varnost zagotovljeno iz rednega dela (ali študentje čez starše), njihovi dodatni prispevki pa so le dodatni stroški, dajatve, zaradi katerih se jim socialna varnost prav nič ne poveča. lp