Kam knjižim prispevke

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Morfej
Novinec
Novinec

Kam knjižim prispevke

Odgovor Napisal/-a Morfej »

Zanima me pod katero rubriko v Knjigi prihodkov in odhodkov knjižim prispevke za socialno varnost. Kam natančno knjižim prispevke za PIZ, ZZZS in ostale dajatve?
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

Trenutno nimam KPO pred sabo.Ker ste obrtnik, vsak mesec dobite tudi stanovsko revijo vaše zbornice in tam notri na oranžnih straneh za feb.2005 imate najlepše razloženo od A do Ž.
lp
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Sem tudi jaz iskala, pa mi iz Obrtnika ni čisto jasno. Ali knjižim prispevke za PIZ tudi med Prispevki za socialno varnost podjetnika? Gre za enostavno knjigovodstvo. Prosim za pomoč!
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Sem si pogledala SRS 39; tam je kar dobro napisano Morfej, pa ga preberi, ti bo vse jasno (približno8-):wink::???::D
Auner
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Auner »

vita11 napisal/-a:Sem tudi jaz iskala, pa mi iz Obrtnika ni čisto jasno. Ali knjižim prispevke za PIZ tudi med Prispevki za socialno varnost podjetnika? Gre za enostavno knjigovodstvo. Prosim za pomoč!
Kolikor sem jaz razumel, da. Torej prispevke recimo za obvezno zdr. zavarovanje... v primeru recimo tudi če si fizična oseba ki opravlja dejavnost (NE s.p.), plačuješ pavšalne znesek (kakih 5.500 SIT na mesec, večji del za ZPIZ, 610 SIT pa za ZZZS), ki jih na koncu leta, kot pravi SRS39, vtakneš med prispevke za socialno varnost...
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

knap

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Redni obrtniki med prispevke za socilano varnost zasebnika (brez ćlanarine- to so ostali stroški v zvezi z zasebnikom). Popoldanci vse pod ostale stroške zasebnika.
sipi
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sipi »

Tudi meni so tako svetovali kot pravi "KNAP"
talijam
Začetnik
Začetnik
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a talijam »

Tudi meni so na davčni izpostavi rekli, da se dajo prispevki za popoldanca med ostale stroške.
Slika
jp
Začetnik
Začetnik

Re: knap

Odgovor Napisal/-a jp »

KNAP napisal/-a:Redni obrtniki med prispevke za socilano varnost zasebnika (brez ćlanarine- to so ostali stroški v zvezi z zasebnikom). Popoldanci vse pod ostale stroške zasebnika.
Zanima me, ali tole še velja?
ana2662
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a ana2662 »

Tudi mene zanima enako....ima kdo v tem letu izkušnje?
Hvala za odgovor.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

"Redni obrtniki med prispevke za socialno varnost zasebnika (brez ćlanarine- to so ostali stroški v zvezi z zasebnikom). Popoldanci vse pod ostale stroške zasebnika."

Meni se zdi to kar smiselno : popoldanci imajo socialno varnost zagotovljeno iz rednega dela (ali študentje čez starše), njihovi dodatni prispevki pa so le dodatni stroški, dajatve, zaradi katerih se jim socialna varnost prav nič ne poveča. lp
ana2662
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a ana2662 »

Hvala za odgovor in pomoč.
Odgovori