FINANČNI IZID

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bojana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bojana »

Kapital gre v S14, kajti ustanovitelj in plačnik podjetja je fizična oseba. Če je ustanovitelj drugo podjetje gre kapital na S11.

lp, Bojana

P.S.
MISLIM DA BI LAHKO NEKDO ODPRL NOV TEMO KAJTI TA IMA ŽE OSEM STRANI IN JE KOT JARA KAČA.
AAA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a AAA »

To ni jara kača, ampak najbolj uporabna stvar v tem trenutku. Strinjam pa se, da je postala popolnoma nepregledna.
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Transakcije niso razlika med 2001 in 2002, temveč ves promet v 2002.
Pri kupcih in dobaviteljih se napiše samo plačane obveznosti oz. terjatve.
V bistvu samo spremembe pri določem finan.inšt.

lp, Bina
bojka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bojka »

Ja Bina, kje ti je pa matematika. Saj to kar si napisala je eno in isto. Vsi pa poudarjamo, da je pri vrednostnih papirjih in popravkih vrednosti drugače.

LP
Bojči
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Bojči, mogoče sem res bolj zmedeno napisala (pač,zgodnja ura). Mislim, da je Liljana spraševala ali so transakcije samo razlika med letoma. Pa niso.
Vzame se ves promet npr.izdanih računov v letu 2002 in vse plačane izdane račune (po sektorjih). Kar pa ni isti znesek kot končno stanje 2001 - končno stanje 2002 (vsaj pri meni ne).

Npr. Sa 2001 = 100, Sa 2002=300; razlika pride 200
izdanih računov 2002 = 800; plačanih pa = 500; Sa = 300
v transakcije se vpisujejo samo plačani tj.za znesek 500
Vsaj tako so mi razložili na BS.

Če pa ne mislim prav, pa mi bo drugačna informacija še kako prišla prav.

Se pa strinjam, da je pri VP drugače. Saj zato pa sem klicala na BS, da mi obrazložijo terjatve, ker mi ni bilo čisto nič več jasno.

LP
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vzel sem si čas on prebral IKS. Ne vem, kaj naj rečem. Skratka, pričakoval sem kompletnejša navodila, npr. vzorčen prikaz za neko XX podjetje. Navsezadnje pa le opis težav, katere smo že sami ugotovili.

LP, Mirko :mad::sad::mad:
bojka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bojka »

Bina, kolikor jaz razumem ne gre samo za promet leta ;Izdani računi 2002-plačila SAMO teh rečunov v 2002.JA KJE PA SO POTEM PLAČILA RAČUNOV, KI SO ŠE ODPRTA NA DAN 01.01.2002. Kolikor lahko prebiram navodila je promet transakcij v letu 2002 in ne samo transakcije vezane na promet v 2002.
<u><b>Nujno naj povedo še drugi</b></u>. Enostavno mi ni logično, da bi morala izpustiti transacije, ki so plačila obveznosti ali terjatev odprta iz prejšnjih let.
:???::???::???:
LP Bojči
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Sedaj pa res več ne vem, kaj so transakcije med letom. Preveč učeno za mojo bučo. Ste opazili za ZRFR organizira seminar? LP!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Da, biznis. Dati nejasna navodila in organizirati seminar. Poslovno, ni kaj.

LP, Mirko
Zajklja
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Zajklja »

Če gledamo navodilo BS za vrednotenje in ugotavljanje transakcij, se poročajo (ne glede na finančni instrument), vrednosti neto transakcij.

Neto transakcija pa je razlika med povečanji in zmanjšanji v posameznem finančnem instrumentu. V vašem primeru,Bina, če imate izdanih računov za 800, plačl pa 500, znaša neto transakcija 300.

Če je začetno stanje 100, k temu prištejemo vr. neto transakcij (300) in končno stanje je (če seveda, ni bilo nobenih vrednostnih sprememb)400.

Mogoče bo kaj pomagala tale stran:http://www.bsi.si/html/porocanje_banki/ ... nav_5.html

Treba je upoštevati, da tudi na BS ne vedo čisto točno, kako vse skupaj izgleda, kaj jih sploh sprašujemo, še manj pa jim je jasno, če sploh razumemo nj. odgovor.:oops:

Lepo pozdravljeni!
Gorazd
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj, Maribor, Slovenija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gorazd »

V kateri sektor ste dali čeke, ki ste jih imeli "na zalogi" na 31.12. v podjetju? Na F22 in S??? sem jih hotel dati na S14, pa program ne pusti...

Mogoče na S122?

Gorazd
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Konto Naziv

100 TOLARSKA SREDSTVA V BLAGAJNI <u>s121</u> 21
101 DEVIZNA SREDSTVA V BLAGAJNI <u>PAR</u> 21
102 IZDANI ČEKI (ODBITNA POSTAVKA) <u>PAR</u> 22
103 PREJETI ČEKI <u>s122</u> 22
104 DRUGE TAKOJ UNOVČLJIVE VREDNOSTNICE <u>s122</u> 22
109 DENAR NA POTI <u>s122</u> 22 <hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

To sem dobil ob dograditvi programa. PAR pomeni, da je nasprotni sektor partner. Kot vidiš, je verjetno res S122.

Pa veliko uspeha, mene še vse čaka!

LP, Mirko
Odgovori