Sem samostojni podjetnik (popoldanski) in nisem samozaposlen prav tako nimam nobenega zaposlenega delavca, za polni delovni čas sem namreč zaposlen v drugem podjetju.
Zopet sem v dilemi ali so moji potni stroški, ki jih opravim za popoldansko dejavnost davčno priznan ali nepriznan strošek. Na obrtni zbornici mi pritrjujejo, da so pot.str.priznan strošek in da se tukaj ravnamo po zakonu o dohodnini-računovodja pa pravi da potni stroški v mojem primeru niso priznani in sicer po ZGD-ju, ki pravi,da mora biti vsaj en polno zaposlen delavec, da bi se potni stroški priznali.
Spraševal sem tudi na davčnih izpostavah v Ljubljani pa se nihče ne zna opredeliti.
Upam, da mi bo lahko pomagal eden od vas računovodij.
LP ALEŠ
Potni stroški - samostojni podjetnik
Moderator: Mirko Zbačnik
Tudi sama imam ob redni službi še popoldanski s.p. - zavarovalništvo. Že od začetka mi računovodkinja upošteva v napovedi tudi potne stroške. Res pa ne prizna malice. Kako se v mojem primeru obračuna malica, saj včasih delam vsak dan po 5 ur, včasih samo čez vikende? Ali se prizna samo za dni, ko delaš in imaš potni nalog?
Lep pozdrav vsem v forumu.
Lep pozdrav vsem v forumu.
G. Aleš!
Kar vam razlaga računovodkinja velja za podjetja: če ni zaposlenih ni potnih stroškov.
V popoldanskem s.p. pa ste vi tisti ki opravljate dejavnost, torej delate. Sicer le popoldan, a vendarle delate. Obračunajte si potne stroške in prehrano za tiste dni ko ste delali. Jaz strankam obračunavam polovično prehrano za dneve ko delajo do 4 ure, in polno za dneve ko delajo več. Z davčno še nisem imela problemov.
Lp
Nataša
Kar vam razlaga računovodkinja velja za podjetja: če ni zaposlenih ni potnih stroškov.
V popoldanskem s.p. pa ste vi tisti ki opravljate dejavnost, torej delate. Sicer le popoldan, a vendarle delate. Obračunajte si potne stroške in prehrano za tiste dni ko ste delali. Jaz strankam obračunavam polovično prehrano za dneve ko delajo do 4 ure, in polno za dneve ko delajo več. Z davčno še nisem imela problemov.
Lp
Nataša