Kam knjižite DDV od prejetih računov, ki ste jih prejeli v januarju 04 se pa račun glasi za leto 2003. Na konto 160 tako delam jaz ampak mislim da mi ne bo štimalo v bilanci za popisni list ostalih terjatev ali morda knjižite na 190.
Lidija
DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
kako knjižite ddv ob prehodu meseca?
jaz vsak mesec ddv, ki v tem mesecu ni priznan, ker je račun prejet naslednjem mesecu knjižim na analitičen konto skupine 160, imenovan terjatve za ddv, ki še niso priznane, 1.1.naslednji mesec te terjatve preknjižim na konte kamor spada,
s tem imam pri obračunu ddv imam točno kontrolo, konte priznanega vstopnega ddv se zapirajo z obračunom (260/160 ter prenos razlike na obveznost za plačilo ali terjatve do države), torej mi ostajajo odprti samo konti v skupini 160, kateri še niso priznani
zadeva je povzeta iz iks-a, ne vem več katere št.(predlogi knjiženja ddv)
lp
jaz vsak mesec ddv, ki v tem mesecu ni priznan, ker je račun prejet naslednjem mesecu knjižim na analitičen konto skupine 160, imenovan terjatve za ddv, ki še niso priznane, 1.1.naslednji mesec te terjatve preknjižim na konte kamor spada,
s tem imam pri obračunu ddv imam točno kontrolo, konte priznanega vstopnega ddv se zapirajo z obračunom (260/160 ter prenos razlike na obveznost za plačilo ali terjatve do države), torej mi ostajajo odprti samo konti v skupini 160, kateri še niso priznani
zadeva je povzeta iz iks-a, ne vem več katere št.(predlogi knjiženja ddv)
lp
-
renxyxyxy2
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal gradbeništvo</i>
<br />Kam knjižite DDV od prejetih računov, ki ste jih prejeli v januarju 04 se pa račun glasi za leto 2003. Na konto 160 tako delam jaz ampak mislim da mi ne bo štimalo v bilanci za popisni list ostalih terjatev ali morda knjižite na 190.
Lidija
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
<br />Kam knjižite DDV od prejetih računov, ki ste jih prejeli v januarju 04 se pa račun glasi za leto 2003. Na konto 160 tako delam jaz ampak mislim da mi ne bo štimalo v bilanci za popisni list ostalih terjatev ali morda knjižite na 190.
Lidija
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">