DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

DDV

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Kam knjižite DDV od prejetih računov, ki ste jih prejeli v januarju 04 se pa račun glasi za leto 2003. Na konto 160 tako delam jaz ampak mislim da mi ne bo štimalo v bilanci za popisni list ostalih terjatev ali morda knjižite na 190.

Lidija
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz bi pustil razliko v SK 16, saj tudi v obratnem primeru ne prenesemo iz SK 26 na SK 29.

Ali ni tudi konto 160 konto terjatev?

LP, Mirko
ana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a ana »

kako knjižite ddv ob prehodu meseca?
jaz vsak mesec ddv, ki v tem mesecu ni priznan, ker je račun prejet naslednjem mesecu knjižim na analitičen konto skupine 160, imenovan terjatve za ddv, ki še niso priznane, 1.1.naslednji mesec te terjatve preknjižim na konte kamor spada,

s tem imam pri obračunu ddv imam točno kontrolo, konte priznanega vstopnega ddv se zapirajo z obračunom (260/160 ter prenos razlike na obveznost za plačilo ali terjatve do države), torej mi ostajajo odprti samo konti v skupini 160, kateri še niso priznani

zadeva je povzeta iz iks-a, ne vem več katere št.(predlogi knjiženja ddv)
lp
renxyxyxy2

Odgovor Napisal/-a renxyxyxy2 »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal gradbeništvo</i>
<br />Kam knjižite DDV od prejetih računov, ki ste jih prejeli v januarju 04 se pa račun glasi za leto 2003. Na konto 160 tako delam jaz ampak mislim da mi ne bo štimalo v bilanci za popisni list ostalih terjatev ali morda knjižite na 190.

Lidija
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Odgovori