Kniženje in davek od dohodkov iz dejavnosti
Moderator: Mirko Zbačnik
Kniženje in davek od dohodkov iz dejavnosti
Ob koncu leta na podlagi dohodnine durs določi akontacijo dohodnine, ki naj bi jo sp plačeval mesečno. Zanima me ali mesečno plačano akontacijo sploh kam knjižimo...ali je to odhodek? Vem da ni strošek, ali to sploh kam knjižim ali samo plačam? Pa še to, kako da akontacija ni strošek, če primerjam z zaposlenim delavcem, kateremu mesečno plačujemo acc dohodnine...njegova dohodnina gre v naših knjigah pod stroške
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Jaz vodim enostavno knjigovodstvo in akontacijo dohodnine poknjižim tako, da v strošek dam samo provizijo, ki mi jo zaračuna banka oz. pošta pri plačilu, znesek akontacije pa vpišem v čisto zadnji stolpec, ki nima opisa, čemu je namenjen, toliko, da imam poknjiženo samo za lastno informacijo, kdaj in koliko sem plačala.
Akontacija dohodnine za delavca pa gre v strošek, ker jo pač plačujemo iz njegove bruto plače, delodajalcu pa gre v strošek celotna bruto plača delavca.
LP Nataša:)
Akontacija dohodnine za delavca pa gre v strošek, ker jo pač plačujemo iz njegove bruto plače, delodajalcu pa gre v strošek celotna bruto plača delavca.
LP Nataša:)