Razkritja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Razkritja

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ob prebiranju lanske priloge s pojasnili k izkazom (razkritja) imam za podjetje, ki ima le enega zaposlenega in stroškov ne vodi po sektrojih, rezčlenjene stroške po funkcijonalnih skupinah. Zanima me, če je ta podatek obvezen in naj ga "potegnem iz rokava?

LP, Mirko
Roba
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Roba »

Podjetja, ki vodijo stroške po funkcionalnih skupinah, v razkritjih razčlenijo stroške po naravnih vrstah. Razkritja so seveda odvisna od velikosti podjetja, je pa v Iksu 4/04 str. 44 primer za majhne družbe, s kakršnim zagotavite vse potrebne podatke.
Upam da sem kaj pomagala. Lp!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Bom premislil, sicer pa podjetje ne vodi stroškov po funkcionalnih skupinah. Nekaj s tem bi tudi navedel v razkritjih. Nesmisel se mi zdi navajat nekaj nerealnega.

Mirko
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Je potrebno razkritja poslati tudi na DURS?
Mirjana
Ika
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Ika »

Za pravne osebe je obvezen obračun DDPO, bilanca stanja in izkaz poslovnega izida, izkaz uporabe dobička in kritje izgube ter potrdila o plačanem davku od prihodkov, doseženih z udeležbo pri dobičku, so sestavni del davčnega obračuna. Zakon o davčnem postopku 199. člen.

Ali boste poslali tudi razkritja, pa je odvisno od vas.
Lep pozdrav, Ika.8-)
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Sem že na koncu z vsemi močmi in mi je pri razkritjih že čisto zablokiralo.
Na Ajpes se lahko odda njihova razkritja ali svoja. Drži?
Za podjetje pa treba naresti bolj podrobna razkritja kot jih je dal Ajpes. Le ta razkritja pa lahko oddamo ali ne. Drži?

Hvala
[xx(]
lp, Bina
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Bina,
razkritja so odvisna od velikosti družbe. Za majhne družbe je konkreten primer pojasnil k izkazom opisan v IKSu 4/04 od strani 44-46, ki mislim, da zadošča za Ajpes in za samo podjetje. Jaz sem zaposlena v malem podjetju in bom razkritja naredila v skladu s tem, kar piše v IKSu, ter po potrebi dodala, kar se meni zdi pomembno.

LP

Martika
Odgovori