Ob prebiranju lanske priloge s pojasnili k izkazom (razkritja) imam za podjetje, ki ima le enega zaposlenega in stroškov ne vodi po sektrojih, rezčlenjene stroške po funkcijonalnih skupinah. Zanima me, če je ta podatek obvezen in naj ga "potegnem iz rokava?
LP, Mirko
Razkritja
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Za pravne osebe je obvezen obračun DDPO, bilanca stanja in izkaz poslovnega izida, izkaz uporabe dobička in kritje izgube ter potrdila o plačanem davku od prihodkov, doseženih z udeležbo pri dobičku, so sestavni del davčnega obračuna. Zakon o davčnem postopku 199. člen.
Ali boste poslali tudi razkritja, pa je odvisno od vas.
Lep pozdrav, Ika.
Ali boste poslali tudi razkritja, pa je odvisno od vas.
Lep pozdrav, Ika.
Bina,
razkritja so odvisna od velikosti družbe. Za majhne družbe je konkreten primer pojasnil k izkazom opisan v IKSu 4/04 od strani 44-46, ki mislim, da zadošča za Ajpes in za samo podjetje. Jaz sem zaposlena v malem podjetju in bom razkritja naredila v skladu s tem, kar piše v IKSu, ter po potrebi dodala, kar se meni zdi pomembno.
LP
Martika
razkritja so odvisna od velikosti družbe. Za majhne družbe je konkreten primer pojasnil k izkazom opisan v IKSu 4/04 od strani 44-46, ki mislim, da zadošča za Ajpes in za samo podjetje. Jaz sem zaposlena v malem podjetju in bom razkritja naredila v skladu s tem, kar piše v IKSu, ter po potrebi dodala, kar se meni zdi pomembno.
LP
Martika