življenjsko rentno zavarovanje
Moderator: Mirko Zbačnik
življenjsko rentno zavarovanje
Sem samostojni podjetnik. Imam sklenjeno življenjsko in nezgodno zavarovanje z možnostjo rentnega izplačila. Kot s.p. sem na zavarovalni polici zavarovanec, zavarovalec in upravičenec. Je možno ta strošek uveljavljati kot davčno priznan? Hvala za odgovore.
To sem slišala od zavarovalne agentke, ker sem se tudi jaz zanimala za plačevanje življenskega in rentnega zavarovanja preko firme. Odhodek je davčno priznan, vandar na koncu varčevanja, ko začnete dobivati rento morate plačevati davek. Agentka mi je dejala, da se to preko firme ne splača ampak je bolje, da se to plačuje kot navaden državljan. Ne vem pa ali te trditve držijo saj poznamo agente eden tako drugi tako.
Naj še kdo poda svoje mnenje, več glav več ve.
LP
Naj še kdo poda svoje mnenje, več glav več ve.
LP
Tudi mene zanima kako obravnavate plačilo rentnega zavarovanja: ali je to strošek ali naložba? Jaz sem pri podjetju "podedovala" vodenje računovodstva pri katerm je prejšnja računovodkinja navedeno zavarovanje obravnavala kot strošek, zanima me če je to sploh pravilno, kajti po mojem mnjenju je to naložba,
glede davčne upravičenosti pa to : pri zavarovanju je potrebno navesti koristnika rente, v kolikor je koristnik podjetje je vse v redu, kaj pa če je koristnik rente zaposleni? Ali ne menite da bi bilo potrebno mu obračunanti boniteto?
glede davčne upravičenosti pa to : pri zavarovanju je potrebno navesti koristnika rente, v kolikor je koristnik podjetje je vse v redu, kaj pa če je koristnik rente zaposleni? Ali ne menite da bi bilo potrebno mu obračunanti boniteto?