Podjetje je kupilo nepremičnino - novogradnjo od gradbenega podjetja in sicer z zaračunanim DDV 8,5 %. Lastniki smo malo več kot dve leti. Sedaj ga tudi sami prodajamo. Kakšan DDV naj bi zaračunali ter kako moram popraviti odbitni DDV (8,5) zaradi predčasne prodaje.
p.s. Stanovanje ni vodeno kot nepremičnina ampak kot zaloga trgovskega blaga, tako da ni koriščena davčna olajšava.
Hvala za pomoč
Prodaja nepremičnine
Moderator: Mirko Zbačnik
Že vseskozi čakam na odgovor tudi jaz, saj sem v podobni zadregi - le da je naše podjetje dobilo stanovanje v tekočem mesecu letošnjega leta od gradbenega podjetja (ki je v likvidnostnih težavah) namesto poplačila naše terjatve. Ob tem smo si mi odbijali vstopni DDV, bi pa radi to stanovanje prodali - kakšni davčni zakonodaji je podvržena prodaja?
Tudi jaz kličem na pomoč.
Tudi jaz kličem na pomoč.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pozdravljeni,
za moj problem sem spraševala vse ki bi lahko kaj vedli in dobila sem odgovor ki bi lahko bil pravi:
Ker sem nepremičnino knjižila kot trgovsko blago - zaloga in glede na to da olajšava ni koriščena se tudi z ddv-ejem ravna kot pri trg. blagu - odbitni je v celoti in ni nobenih popravkov.
DDV ob prodaji pa zaračunam v višini 8,5 %, ker nepremičnina še ni vknjižena v zemljiško knjigo!
Prosim še za kakšno mnenje
LARISA
za moj problem sem spraševala vse ki bi lahko kaj vedli in dobila sem odgovor ki bi lahko bil pravi:
Ker sem nepremičnino knjižila kot trgovsko blago - zaloga in glede na to da olajšava ni koriščena se tudi z ddv-ejem ravna kot pri trg. blagu - odbitni je v celoti in ni nobenih popravkov.
DDV ob prodaji pa zaračunam v višini 8,5 %, ker nepremičnina še ni vknjižena v zemljiško knjigo!
Prosim še za kakšno mnenje
LARISA