POGODBA O UPORABI SL. VOZILA
Moderator: Mirko Zbačnik
POGODBA O UPORABI SL. VOZILA
Živio.
Mene pa zanima, ali ima kdo vzorčni primer pogodbe o uporabi službenega vozila, ki se sklene med delodajalcem in zaposlenim. Eden izmed sodelavcev je namreč v septembru začel uporabljati službeno vozilo in bi želeli z njim skleniti pogodbo o uporabi.
Morda je kje na internetu??
Za vsako pomoč že vnaprej hvala.
LP[;)]
Martika
Mene pa zanima, ali ima kdo vzorčni primer pogodbe o uporabi službenega vozila, ki se sklene med delodajalcem in zaposlenim. Eden izmed sodelavcev je namreč v septembru začel uporabljati službeno vozilo in bi želeli z njim skleniti pogodbo o uporabi.
Morda je kje na internetu??
Za vsako pomoč že vnaprej hvala.
LP[;)]
Martika
-
Veronika Kajzer
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
Tukaj se pa ne stinjam. Boniteta je le, če sme zaposleni službeno vozilo uporabljati tudi v zasebne namene. Če te pravice nima, torej vedno vozilo uporablja samo za službene poti ni bonitete. res pa je, da je treba boniteto obračunavat že samo če delavec koristi pravico do uporabe vozila v zasebne namene, popolnoma neodvisno od tega KOLIKO jo koristi.
K.
K.
Pozdravljeni. Ponovno me zanima ali ima kdo vzorčni primer pogodbe o uporabi sl. vozila tudi v zasebne namene. Mi smo namreč kupili še 2 sl. vozili, ki jih bodo zaposleni uporabljali tudi v privatne namene, pa bi želela, da imamo to urejeno. Če že ni vzorca, pa me zanima, kaj naj bi taka pogodba vsebovala.

Nimam vzorca take pogodbe, sem jo pa videla in bom opisala po spominu: v prvem členu je bilo opisano vozilo, ki je bilo predmet pogodbe, v drugem členu so bili opisani pogoji in način oddaje vozila (da je prevzemnik psihofizično sposoben voziti vozilo, da ima veljavno vozniško dovoljenje, da ne bo vozil pod vpivom alkohola ali drugih prepovedanih snovi, ....), nadalje so bili še podani členi, ki so govorili o vzdrževanju vozila in stroških, prevzemnik se je pisno zavezal, da vozila ne bo uporabljala tretja oseba; Potem je bilo še opisano, kaj se bo zgodilo, če uporabnik vozila ne upošteval pogodbenih določil ali če ne bo ravnal z vozilom v stilu dobrega gospodarja in način reševanja morebitnih sporov (predvsem sporazumno, ali pa....). Sestavni del te pogodbe je bil tudi zapisnik o prevzemu vozila, na katerem pa je bil le en stavek, da prevzemnik prevzema vozilo v brezhibnem stanju, kar je razvidno in servisnega poročila....