POGODBA O UPORABI SL. VOZILA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

POGODBA O UPORABI SL. VOZILA

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Živio.
Mene pa zanima, ali ima kdo vzorčni primer pogodbe o uporabi službenega vozila, ki se sklene med delodajalcem in zaposlenim. Eden izmed sodelavcev je namreč v septembru začel uporabljati službeno vozilo in bi želeli z njim skleniti pogodbo o uporabi.
Morda je kje na internetu??
Za vsako pomoč že vnaprej hvala.
LP[;)]

Martika
Veronika Kajzer
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Veronika Kajzer »

Na to temo bi rada dodala vprašanje.

Direktorju firme nameravamo dati v uporabo avto. Zanima me, ali mu moramo zaračunati tudi uporabnino?

Hvala.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Uporabnine ni potrebno zaračunati, je pa potrebno obračunati boniteti, če ga bo uporabljal tudi v privatne namene. Poglejte malo po forumu. Zelo veliko je napisano na to temo. Pa tudi v IKSu 11/2002 in 7-8/2003.
LP

Martika
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Sama pravica uporabe sl. avta je boniteta ne glede na uporabo v privat ali le sl. namene.
lp
lupus
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lupus »

Tukaj se pa ne stinjam. Boniteta je le, če sme zaposleni službeno vozilo uporabljati tudi v zasebne namene. Če te pravice nima, torej vedno vozilo uporablja samo za službene poti ni bonitete. res pa je, da je treba boniteto obračunavat že samo če delavec koristi pravico do uporabe vozila v zasebne namene, popolnoma neodvisno od tega KOLIKO jo koristi.

K.
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Ne bo držalo. Preverite.
lp
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Jaz pa še vedno čakam na odgovor ali ima kdo vzorčni primer pogodbe o uporabi službenega vozila ki se sklene med delodajalcem in zaposlenim??? Sem že sama brskala po internetu, pa ne najdem nič uporabnega.:D

Martika
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Pozdravljeni. Ponovno me zanima ali ima kdo vzorčni primer pogodbe o uporabi sl. vozila tudi v zasebne namene. Mi smo namreč kupili še 2 sl. vozili, ki jih bodo zaposleni uporabljali tudi v privatne namene, pa bi želela, da imamo to urejeno. Če že ni vzorca, pa me zanima, kaj naj bi taka pogodba vsebovala. :) :spoljub:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Nimam vzorca take pogodbe, sem jo pa videla in bom opisala po spominu: v prvem členu je bilo opisano vozilo, ki je bilo predmet pogodbe, v drugem členu so bili opisani pogoji in način oddaje vozila (da je prevzemnik psihofizično sposoben voziti vozilo, da ima veljavno vozniško dovoljenje, da ne bo vozil pod vpivom alkohola ali drugih prepovedanih snovi, ....), nadalje so bili še podani členi, ki so govorili o vzdrževanju vozila in stroških, prevzemnik se je pisno zavezal, da vozila ne bo uporabljala tretja oseba; Potem je bilo še opisano, kaj se bo zgodilo, če uporabnik vozila ne upošteval pogodbenih določil ali če ne bo ravnal z vozilom v stilu dobrega gospodarja in način reševanja morebitnih sporov (predvsem sporazumno, ali pa....). Sestavni del te pogodbe je bil tudi zapisnik o prevzemu vozila, na katerem pa je bil le en stavek, da prevzemnik prevzema vozilo v brezhibnem stanju, kar je razvidno in servisnega poročila....
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Pamps, najlepša hvala. :ssirok:
Odgovori