ODBIJANJE DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
ODBIJANJE DDV
Pri nekaterih računih sem odbijala ddv-napačen dogodek, ker pa gre za vzdrževanje vozila pa ga ne bi smela. Kaj svetujete naj popravim in kako v ddv obrazcu ali naj tako pustim? Kako pa naj to popravim v rumenem obrazcu za september? Ali s prilogo k ddv obrazcu? Kam moram kaj vpisati?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Septemberski obrazec napravite skupaj s popravki za nazaj, poleg pa oddate še prilogo, kjer vnesete popravljene podatke za obdobje popravka.
Poleg "rumenega" kjer imate ves obračun, izpolnite še popravek (prilogo) http://www.racunovodja.com/forum/search.asp (v "pdf" formatu, potrebujete Acrobat Reader).
Mirko
Poleg "rumenega" kjer imate ves obračun, izpolnite še popravek (prilogo) http://www.racunovodja.com/forum/search.asp (v "pdf" formatu, potrebujete Acrobat Reader).
Mirko
g.Mirko, ste pa res zelo pridni vdeno odgovorite in to pravilno.
Ko sem pritisnila na to povezavo kot ste vi navedli nisem našla obrazca. Zanima me v kateri rubriki rumenga obrazca popravim ozir. dodam ta znesek? Se pravi za ta znesek plačam toliko več ddv? Kje v obrazcu pa k prilogi dopišem ta znesek?
Ko sem pritisnila na to povezavo kot ste vi navedli nisem našla obrazca. Zanima me v kateri rubriki rumenga obrazca popravim ozir. dodam ta znesek? Se pravi za ta znesek plačam toliko več ddv? Kje v obrazcu pa k prilogi dopišem ta znesek?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
to pa zdaj ne razumem prosim za razlago na konkretnem primeru in sicer v cca 45.ooo sit ddv sem odbila in si ga ne bi smela v različnih mesecih. Zdaj dam popravek ddv-obrazec za ta znesek-sem prav razumela? Rumeni obrazec mi bo namreč računal.program sam izračunal le s podatki za mesec sept. tako da moram ta obrazec ročno popraviti in zanima me v kateri rubriki.Hvala še enkrat.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Bom izhajal kar iz"prakse" (kdor dela, da greši, a ne?).
V juniju sem "našel" račun, ki bi se je nanašal na maj. Zajel sem ga v junijskem obračunu, šlo je za nabavo, prikazana skupaj z junijsko v rubriki 21, DDV pa prikazan skupaj z junijskim v rubriki 42. Ker bi naj ta račun spadal pod maj, predstavljal bi dejansko povečanje obdavčenega prometa(21) in vstopnega DDV (42), sem v prilogi vnesel le ta račun (s pozotovnim predznakom, ker gre za povečanje), v iste rubrike.
Mirko
V juniju sem "našel" račun, ki bi se je nanašal na maj. Zajel sem ga v junijskem obračunu, šlo je za nabavo, prikazana skupaj z junijsko v rubriki 21, DDV pa prikazan skupaj z junijskim v rubriki 42. Ker bi naj ta račun spadal pod maj, predstavljal bi dejansko povečanje obdavčenega prometa(21) in vstopnega DDV (42), sem v prilogi vnesel le ta račun (s pozotovnim predznakom, ker gre za povečanje), v iste rubrike.
Mirko
Tibaut, če ste si odbili DDV, ki ga ne bi smeli, bi morali za vsak mesec posebej (npr.za januar 5.000, februar 3.800 ...) dati prilogo o odbitem DDV-ju s predznakom minus, brez podatkov v zgornjem delu (polja 21 do 27), v obrazcu DDV-O pa morate ta DDV odbiti v poljih od 41 do 48. Nisem prepričana, da je tako prav; tako bi jaz naredila. Poleg obračuna dajte tudi obrazložitev.
Mirko, mislim, da vaš primer ni isti kot tibautov - vaš račun še ni bil nikjer zaveden v davčnih evidencah, tibautovi pa so bili.
Mirjana
Mirko, mislim, da vaš primer ni isti kot tibautov - vaš račun še ni bil nikjer zaveden v davčnih evidencah, tibautovi pa so bili.
Mirjana
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: