Pozdravljeni!
Kdo mi lahko svetuje? Izstavili smo račun v Avstrijo in po pomoti zaračunali DDV. Račun je bil izstavljen v Avgustu, zavrnili ga so sedaj, v novembru!Mi smo medtem izstopni DDV že upoštevali in plačali! Jasno, da nismo poročali v Kvartalnem poročilu, ker je račun vseboval DDV. Vrnili so original račun z dopisom, da naj izstavimo nov račun brez DDV-ja.Lahko jaz storniram račun in napišem novega sedaj v novembru in poročam o tem v naslednjem obdobju? Ali po vašem mnenju še kaj dodatnega potrebujem od stranke? Stranka je tudi davčni zavezanec (imamo njihovo ID - številko).
Prosim za mnenje.
Zavrnjen račun - EU
Moderator: Mirko Zbačnik
Se popolnoma strinjam.
Mi smo za izvoz na Hrv obračunali izstopni DDV ker nismo imeli ECL.V obračunu smo ga prikazali kot domači promet.Nuša Zalokar je rekla, da zdaj ko imamo ECL storniramo domači promet in prikažemo izvoz in si tako zmanjšamo izstopni DDV.Malo moramo biti elastični.Ne malo, zelo.
LP
Mi smo za izvoz na Hrv obračunali izstopni DDV ker nismo imeli ECL.V obračunu smo ga prikazali kot domači promet.Nuša Zalokar je rekla, da zdaj ko imamo ECL storniramo domači promet in prikažemo izvoz in si tako zmanjšamo izstopni DDV.Malo moramo biti elastični.Ne malo, zelo.
LP