Koliko regresa mi pripada
Moderator: Mirko Zbačnik
Koliko regresa mi pripada
Lep pozdrav!
Zanima me koliko regresa mi pripada.
V podjetju sem zaposlena od 15.04.2004.
Delovno razmerje sem sklenila za nedoločen čas.
6 dni dopusta sem ze izkoristila.
Hvala za odgovor.
Zanima me koliko regresa mi pripada.
V podjetju sem zaposlena od 15.04.2004.
Delovno razmerje sem sklenila za nedoločen čas.
6 dni dopusta sem ze izkoristila.
Hvala za odgovor.
Ne vem, jaz le ne bi kar tako hitro rekla, da je to narobe, v 131. čl. zakona o del raz. piše ,da če delavcu pripada sorazmerni del dopusta mu pripada sorazmerni del regresa ,(izkoristila je samo 6. dni dopusta) dalje , vprašanje je tudi
kje je bila Ursula zaposlena prej, mogoče je že dobila kakšen regres pri drugem delodajalcu, mogeče je že tam koristila dopust se pravi do 15.04.2004 , to so polni trije meseci itd.... malo bolj na dolgo.
kje je bila Ursula zaposlena prej, mogoče je že dobila kakšen regres pri drugem delodajalcu, mogeče je že tam koristila dopust se pravi do 15.04.2004 , to so polni trije meseci itd.... malo bolj na dolgo.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Zapisano je v ZDR: http://www.racunovodja.com/pokazi.asp?stran=199 .
Za razumevanje naj omenim, da je pravica do regrea vezana na pravico do koriščenja dopusta, zato si morate predvsem prebrati tudi člene, ki opredeljujejo izrabo dopusta.
Dopust opredeljuje 159. člen, rekres pa 131. člen.
Mirko
Za razumevanje naj omenim, da je pravica do regrea vezana na pravico do koriščenja dopusta, zato si morate predvsem prebrati tudi člene, ki opredeljujejo izrabo dopusta.
Dopust opredeljuje 159. člen, rekres pa 131. člen.
Mirko
Moram se še enkrat oglasiti na to temo. Ursula najprej morate dobiti odločbo za dopust, sedaj po 6-ih mesecih vam pripada sicer celi dopust, vendar se lahko z delodajalcem dogovorite drugače, če vam pripada celi dopust vam tako pripada tudi celi regres , v kolikor se z delodajalcem dogovorite drugače vam pripada sorazmerni del regresa glede na izrabljen dopust. Mislim, da se tudi Jenny s tem strinja.
lep pozdrav
lep pozdrav