Koliko regresa mi pripada

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ursula
Novinec
Novinec

Koliko regresa mi pripada

Odgovor Napisal/-a ursula »

Lep pozdrav!
Zanima me koliko regresa mi pripada.
V podjetju sem zaposlena od 15.04.2004.
Delovno razmerje sem sklenila za nedoločen čas.
6 dni dopusta sem ze izkoristila.

Hvala za odgovor.
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Draga Ursula, zgoraj imate meni "Iskanje" napišite "regres" in dobili boste ogromno odgovorov na vaše vprašanje, sicer pa nakratko : pripada vam sorazmerni del regresa, ostalo pa le pobrskajte, mogoče pa še le dobite zdaj kakšen odgovor.

Lep pozdrav:D:D
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Sova, na kratko: narobe, pripada ti cel regres in cel dopust, če si v letu zaposlen več kot 6 mesecev.
Mirjana
sova
Računovodja
Računovodja

Ne vem, jaz le ne bi kar tako hitro rekla, da je to narobe, v 131. čl. zakona o del raz. piše ,da če delavcu pripada sorazmerni del dopusta mu pripada sorazmerni del regresa ,(izkoristila je samo 6. dni dopusta) dalje , vprašanje je tudi
kje je bila Ursula zaposlena prej, mogoče je že dobila kakšen regres pri drugem delodajalcu, mogeče je že tam koristila dopust se pravi do 15.04.2004 , to so polni trije meseci itd.... malo bolj na dolgo.
jenny
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a jenny »

Regres pripada delavcu, če je zaposlen več kot pol leta v celotni višini in ni vezan na <b>izrabljen dopust</b>, možno pa je, da je dobila že v prejšnji družbi del regresa. Torej se tisti del odšteje.
ursula
Novinec
Novinec

Hvala za dogovore.
Prej nisem bila zaposlena.
Mi lahko kdo napiše kje bi se dalo prebrati kako je opredeljen regres.
Povsod samo piše,da delavcu pripada regres njikjer pa ni napisano na kaksen način se deli.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Zapisano je v ZDR: http://www.racunovodja.com/pokazi.asp?stran=199 .

Za razumevanje naj omenim, da je pravica do regrea vezana na pravico do koriščenja dopusta, zato si morate predvsem prebrati tudi člene, ki opredeljujejo izrabo dopusta.

Dopust opredeljuje 159. člen, rekres pa 131. člen.

Mirko
sova
Računovodja
Računovodja

Moram se še enkrat oglasiti na to temo. Ursula najprej morate dobiti odločbo za dopust, sedaj po 6-ih mesecih vam pripada sicer celi dopust, vendar se lahko z delodajalcem dogovorite drugače, če vam pripada celi dopust vam tako pripada tudi celi regres , v kolikor se z delodajalcem dogovorite drugače vam pripada sorazmerni del regresa glede na izrabljen dopust. Mislim, da se tudi Jenny s tem strinja.
lep pozdrav
ursula
Novinec
Novinec

Mislim, da bom z Mirkovim odgovorom lahko prepričala delodajalca da mi pripada cel regres za letosnje leto.
Hvala
Odgovori