Službeni avto

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mija
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Službeni avto

Odgovor Napisal/-a mija »

Delavec oz. direktor uporablja službeni avto tudi v privatne namene (boniteta do 500 km mesečno)- jaz to razumem, da če se delavec vozi s službenim avtom tudi domov in v službo in ima tako v pogodbi opredeljeno (pri tem pa nima pri plači obračunanih potnih stroškov za prevoz na delo), da se ti porabljeni kilometri ne vštevajo v teh 500 km privatnih voženj, od katerih se bo obračunavala boniteta.

Če je temu tako, mi prosim potrdite in če kdo ve, kje to piše - zdaj namreč hočejo nadrejeni vse vedet kje to piše !!! Jaz sem si to namreč razlagala po kmečki logiki - ali eno ali drugo, oboje ne moreš imet, saj drugače bi tudi ostalim šel prevoz na delo v boniteto, ali ne?

mija
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Vsi privat narejeni km vključno s prevozom na delo in z dela se vštevajo v teh 500 km. Vse piše v Zakonu o dohodnini, vrednostenje bonitet pa v 30.členu.
LP:)
mija
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mija »

Hvala za odgovor, imate prav. Ampak tu pa res ni več logike, ali ne?
Se mi zdi, da se že zgubljam v teh zakonih in pravilih - resnično sem šokirana, ampak, če tako hočejo, bo že moglo bit tako.

Lep pozdrav!

mija
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Mija, zato so v novem zakonu o dohodnini naredili do 500 km, ker že prej je kdo uporabljal službeno vozilo samo za prevoz na delo in z dela, preostalo pa vse v službene namene. Pa je plačal enako boniteto, kot tisti, ki je opravil npr. več km privat kot službeno. Meni se zdi nova ureditev boljša.
pikica42
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a pikica42 »

če direktorju začnemo obračunavati boniteto z 1.1.2005, ob nabavi vozila in sicer po principu:1,5//oz. 1,875 ali mora voditi pn za km?
rezerva
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a rezerva »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal LOTICA</i>Meni se zdi nova ureditev boljša.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Škoda samo, ker ne stanujeji vsi enako daleč od svoje službe. Res nevem, na kakšni podlagi so prišli do meje 500km. Verjetno malo po občutku.
Odgovori