nesprovedene kompenzacije

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tanova
Začetnik
Začetnik

nesprovedene kompenzacije

Odgovor Napisal/-a tanova »

Živjo na novem forumu. Simaptečen...

Prvič se soočam s problemom : podjetje, ki veliko terjetev in obveznosti zapira s kompenzacijo, ni v lanskem letu čez račun spravilo niti ene!!!!Kaj naj naredijo?Predvidevam, da morajo to sprovesti letos????
Groza :x
pozdravček
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

Seveda to pomeni, da imajo po stanju na dan 31.12.2004 ali pa na današnji dan te terjatve in obveznosti odprte. Jaz bi pregledaja saldakonte in jim predlagala kompenzacije. Če pa imajo predloge že potrjene (ker se zgodi, da mislijo, da je podpisan predlog že narejeno), bi jih samo sprovedla prek poslovnega računa.
lp
tashy
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tashy »

Kompenzacij ni treba nujno sprovajati preko TRR ampak jih lahko poknjižiš s temeljnico. Pogoj je pa seveda potrjen predlog kompenzacije z obeh strani. S tem lahko prihraniš kar nekaj stroškov, ki ti jih banka zaračuna.
tanova
Začetnik
Začetnik

Če prav razumem- zaprem terjatve in obveznosti prek temeljice (niso več odprte terjetve in obveznosti na 31.12.2004) in nič ne spravljajo letos čez račun?
Upam, da sem prav razumela...
pozdravček
tashy
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tashy »

Saj je knjiženje preko temeljnice isto kot preko TRR. 1200 in 2200. Datum pa navedeš tisti, ki je na potrjenemu predlogu kompenzacije. Problem je v tem, da je sedaj že drugo leto in če je bilanca že zaključena, potem ne moreš tega zapirat z lanskimi datumi. Jaz imam trenutno dva predloga iz januarja 2005, ki nista sprovedena preko TRR in še tudi ne poknjižena. Čim bo bilanca dokončna bom knjižila v tekočem mesecu, datum dokumenta bo pa datum, ki je naveden na predlogu. Za lansko leto bi pa pač zaprla čimprej, samo datum dokumenta ne sme biti lanski, ker bi to spremenilo terjatve in obveznosti.
tanova
Začetnik
Začetnik

bilanca za lani še ni zaključena, tako da mislim da lahko stvari zaprem preko temeljice...
pozdravček
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

Se strinjam, če so predlogi potrjeni, jih lahko poknjižimo tudi po temeljnici, samo to naj bo izjema. Tudi jaz ne kompliciram in poknjižim, če se zgodi, da pozabimo napisati virman.

lp
Odgovori