nakup zunanjega diska
Moderator: Mirko Zbačnik
hja sej lahko nabijem nekaj postov kr tak brez veze, če bom imel zaradi številke "boljši" sloves......
No tukaj bi jst nadaljeval vprašanje (sicer jst ne rabim, me pa zanima):
Maksim pravi, da je davek plačal že v tujini. Vi mu svetujete, da naj se samoobdavči. Kako zavraga a ni potem to dvojna obdavčitev? Jst bi že zastopil da če bi gor kupil brez davka, da je to ampkak v tem primeru....
Mal je treba "piknat" pol se pa hitreje kdo odloči, da odgovori
lep dan
No tukaj bi jst nadaljeval vprašanje (sicer jst ne rabim, me pa zanima):
Maksim pravi, da je davek plačal že v tujini. Vi mu svetujete, da naj se samoobdavči. Kako zavraga a ni potem to dvojna obdavčitev? Jst bi že zastopil da če bi gor kupil brez davka, da je to ampkak v tem primeru....
Mal je treba "piknat" pol se pa hitreje kdo odloči, da odgovori
lep dan
-
Spiko
- Programer gosposke mogote

- Kraj: Saint Barthelemy
- Kontakt:
Brez zamereajnos napisal/-a:![]()
Nina, hvala za pojasnilo.
Spiku pa se opravičujem za neupravičeno kritiko.
Grem si dati naziv Sodelavec portala
igi napisal/-a:hja sej lahko nabijem nekaj postov kr tak brez veze, če bom imel zaradi številke "boljši" sloves......![]()
Ne sklepajte prehitro - uvedli bomo "barvne kazenske kartone". Če se jih bo komu nabralo preveč se mu slabo pišeigi napisal/-a: Mal je treba "piknat" pol se pa hitreje kdo odloči, da odgovori![]()
Še enkrat prosim za pojasnila.
(sem s.p., EK, zav.za DDV, oskrba z rač.progr)
V Metroju v Celovcu sem kupil zunanji disk (60EUR + 12EUR za MWST), kar sem placal s kartico mojega OR.
Ali lahko ta disk knjižim med stroške in kaj naj naredim z DDV oz. MWST?
Če bi naredil ta nakup v SLO, bi plačan DDV upošteval kot vstopni DDV, ne vem pa kako to gre za nakup robe v Avstriji. Takšen nakup sem naredil prvič, zato prosim vse, ki imajo znanje o tem, za pomoč.
(sem s.p., EK, zav.za DDV, oskrba z rač.progr)
V Metroju v Celovcu sem kupil zunanji disk (60EUR + 12EUR za MWST), kar sem placal s kartico mojega OR.
Ali lahko ta disk knjižim med stroške in kaj naj naredim z DDV oz. MWST?
Če bi naredil ta nakup v SLO, bi plačan DDV upošteval kot vstopni DDV, ne vem pa kako to gre za nakup robe v Avstriji. Takšen nakup sem naredil prvič, zato prosim vse, ki imajo znanje o tem, za pomoč.
Maksim
Katrijn, davek (ddv - mwst) je že plačan. Ali tudi v tem primeru samoobdavčitev?
Mene so na seminarju učili drugače. Neto vrednost med stroške (manj kot 100 eur), mwst pa je davčno nepriznani odhodek, ker bi morali predložiti svojo ID številko, trgovec mwst-ja ne bi obračunal, vi pa bi se v Slo samoobdavčili.
Upam da je v pomoč
Mene so na seminarju učili drugače. Neto vrednost med stroške (manj kot 100 eur), mwst pa je davčno nepriznani odhodek, ker bi morali predložiti svojo ID številko, trgovec mwst-ja ne bi obračunal, vi pa bi se v Slo samoobdavčili.
Upam da je v pomoč
Lep pozdrav
Nataša
Nataša