Prosim za mnenja: drobni inventar z dobo uporabnosti daljšo od enega leta in z vrednostjo nižjo od 100 EUR - ga lahko knjižim v stroške, ali ga moram amortizirat?
Hvala,
Mirjana
Drobni inventar
Moderator: Mirko Zbačnik
srs 1,43: "stvari DI, katerih posamična vrednost ne presega 100 EUR se lahko razporedi med material", materal se ne amortizira, praviloma se ob porabi prenese med stroške direktno. Iz tega sklepam, da DI do vrednosti 100 EUR, če ste določili, da ga boste vodili kot materal ob prenosu v uporabo lahko takoj prenesete med stroške.
lp
lp
-
Gorazd
- Računovodski vajenec

- Kraj: Ptuj, Maribor, Slovenija
- Kontakt:
Na primer, da podjetje kupi tiskalnik (pod 100 EUR) in ga razporedi v knjigah pod material. Kako potem knjižite razni potrošni material (črnila, morebitna popravila ipd.)? Zakaj ste nabavili črnilo, če pa tiskalnika sploh nimate (med osnovnimi sredstvi oz. drobnim materialom)? Najbrž ne gre knjižit kot material za vzdrževanje porabljenega materiala:twisted:?
Jaz dam takšne nabave v register osnovnih sredstev in jih tudi amortiziram (seveda je precej več dela...)
Pa vi?
Lep pozdrav,
Gorazd
Jaz dam takšne nabave v register osnovnih sredstev in jih tudi amortiziram (seveda je precej več dela...)
Pa vi?
Lep pozdrav,
Gorazd
tudi jaz v takih primerih vodim kot OD ali DI, pravzaprav imam s tem večjo kontrolo nad uporabo sredstva, navedeni člen uporabljam za dI, katerega je bilo težko predvideti življensko dobo: lahko je trajal 5 let ali pa se je "zlomil" že naslednji mesec, v primeru "sigurne" daljše življenske dobe ga am, z dobro programsko opremo tudi s tem ni preveč dela.
lp
lp
če ste kupili tiskalnik za 100 eur potem je to gotovo slabše kvalitete, ki se lahko veliko kvari in zastari. Črnilo in ostale zadeve dam na pisarniški material. Imam pa tiskalnik star 7 let in je že davno amortiziran, pa ga vseeno še uporabljam, ker dela. Samo njegova knjigovodska vrednost je 0, tržna pa verjetno 10.000,00
lp, Bina
lp, Bina
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: