Zanima me sledeče:
Moj mož je decembra dobil nakazane plače od leta 2001 naprej, ker ga je delodajalec nezakonito odpustil. Po tožarjenju od leta 2001 je sedaj končno dobil te plače. Zanima pa me, če mora te dohodke vpisati pod isto rubriko kot redne plače, namreč vedno je bil nekje na 0, sedaj pa zaradi tega 1.000.000,00, ki se nanaša na prejšnja leta, mora plačati 170.000,00 sit. Kje je fora???
Še to: Kakšno oznako mora imeti hladilnik, da gre lahko v olajšavo?
Grejo lahko meritve zemlje (geodet) v olajšavo?
Hvala za odgovor!
Lp Nataša
dohodnina
Moderator: Mirko Zbačnik
-
...taša...
- Nov član

Plače najprej vpišete pod rubriko A I, oznaka 10, nato pa ta milijon, ki ga je vaš mož prejel za pretekla leta še enkrat pod rubriko A III Prejemki in drugi dohodki, ki izvirajo iz več let (3.stran doh.napovedi zgoraj), še enkrat oznako 10, obdobje za katero je prejel plače, bruto znesek in prispevke.
Namen ponovnega vpisa je ravno v tem, da za te prejemke plača povprečno dohodnino iz teh let (približno tako)
Namen ponovnega vpisa je ravno v tem, da za te prejemke plača povprečno dohodnino iz teh let (približno tako)
Od vseh geodetskih storitev gre lahko v davčno olajšavo "za reševanje stanovanjskih problemov" edino količba, ki je opravljena ne podlagi pridobljenega gradbenega dovoljenja.
Opozorilo:Davčno olajšavo "za reševanje stanovanjskih problemov" le v primeru, ko davčni zavezanec še nima lastnega stanovanja ali hiše.
NPpr.: Če že ima lastno stanovanje in si gradi hišo, to po logiki DURSa ni reševanje stanovanjskega problema.
Opozorilo:Davčno olajšavo "za reševanje stanovanjskih problemov" le v primeru, ko davčni zavezanec še nima lastnega stanovanja ali hiše.
NPpr.: Če že ima lastno stanovanje in si gradi hišo, to po logiki DURSa ni reševanje stanovanjskega problema.