Knjiga I-RAČ obr.6,46 a-DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
oliver
Začetnik
Začetnik

Knjiga I-RAČ obr.6,46 a-DDV

Odgovor Napisal/-a oliver »

Ali je v primeru, da je račun plačan, potrebno obvezno izpolniti stolpca 19-Datum plačila in 20-Način plačila in kakšen podatek se napiše v stolpec Način plačila?

Če račun ni plačan, ali se v stolpec 21-Opombe napiše, da račun ni bil plačan in se račun vseeno vnese v knjigo izdanih računov za določeno obračunsko obdobje ?
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

V knjigo I - rač se vpisuje račun takoj ko je izdan, ne glede na to ali je plačan ali ni plačan. Načini plačila in ali je plačano ali ne se v knjigo lahko vpisuje, ni obvezno, kajti plačila se spremlja na saldakontih kupcev in dobaviteljev.
Pozdrav
Lilijana
mojca
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mojca »

ali je za enostavno knjigovodstvo s.p. obvezno imeti knjigi saldakontov kupcev in dobaviteljev?
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Ni obvezno, Oliver ni nič navedel ali ima s.p. ali kaj drugega. S.p. ima knjigo terjatev in obveznosti in od tam so razvidna plačila
Pozdrav
Lilijana
oliver
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a oliver »

Ja imel bom s.p. in EK do konca leta. Zdaj samo skupaj zlagam vse misli. Bom tudi zavezanec za DDV, ker pravijo, da si na ta način lahko odbiješ vstopni DDV.
- Ko se začne novo obračunsko obdobje za DDV, se mora staro obdobje potegniti skupaj, ali se je potrebno podpisati in še kaj poštamplati ?
- Ali lahko izdane račune v novem obračunskem obdobju enostavno začnem številčiti spet s številko 1 ?
- A sem mogoče kaj spregledal?
Kupil sem si Knjigo izdanih računov (Obr.I-RAČ)in nekako tako si zamišljam, da bi moralo iti.
Odgovori