Ali je v primeru, da je račun plačan, potrebno obvezno izpolniti stolpca 19-Datum plačila in 20-Način plačila in kakšen podatek se napiše v stolpec Način plačila?
Če račun ni plačan, ali se v stolpec 21-Opombe napiše, da račun ni bil plačan in se račun vseeno vnese v knjigo izdanih računov za določeno obračunsko obdobje ?
Knjiga I-RAČ obr.6,46 a-DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Gost
-
Gost
Ja imel bom s.p. in EK do konca leta. Zdaj samo skupaj zlagam vse misli. Bom tudi zavezanec za DDV, ker pravijo, da si na ta način lahko odbiješ vstopni DDV.
- Ko se začne novo obračunsko obdobje za DDV, se mora staro obdobje potegniti skupaj, ali se je potrebno podpisati in še kaj poštamplati ?
- Ali lahko izdane račune v novem obračunskem obdobju enostavno začnem številčiti spet s številko 1 ?
- A sem mogoče kaj spregledal?
Kupil sem si Knjigo izdanih računov (Obr.I-RAČ)in nekako tako si zamišljam, da bi moralo iti.
- Ko se začne novo obračunsko obdobje za DDV, se mora staro obdobje potegniti skupaj, ali se je potrebno podpisati in še kaj poštamplati ?
- Ali lahko izdane račune v novem obračunskem obdobju enostavno začnem številčiti spet s številko 1 ?
- A sem mogoče kaj spregledal?
Kupil sem si Knjigo izdanih računov (Obr.I-RAČ)in nekako tako si zamišljam, da bi moralo iti.