Ali bo izračun za davek enak kot dosedaj?
Osnova za izračun-bruto regres,krat povprečna stopnja davka-16%.
Ali pa bo potrebno bruto znesek uvrstit v lestvico iz 134 čl.?
Ali se upoštevajo olajšave.?
REGRES 2005
Moderator: Mirko Zbačnik
"Kaj", jaz sem ravnokar uporabila iskalnik na temo "regres" in je bilo o tem že nekaj govora..... Uporabila bi se naj povprečna stopnja...glede uporabe olajšav so mnenja deljena....
Najnižji znesek je 142.264 bruto...... no me bo še kdo dopolnil....
Moje dodatno vprašanje:
Ali se lahko regres IZPLAČA V DVEH (ALI VEČIH) DELIH ? Ali je potrebno vedno vzporedno obračunati dohodnino (npr. 16 %) ali pa se lahko to naredi pri zadnjem izplačilu, in se prej izplačuje le kot akontacija na TRR ??????
Najlepša hvala za odgovor
Najnižji znesek je 142.264 bruto...... no me bo še kdo dopolnil....
Moje dodatno vprašanje:
Ali se lahko regres IZPLAČA V DVEH (ALI VEČIH) DELIH ? Ali je potrebno vedno vzporedno obračunati dohodnino (npr. 16 %) ali pa se lahko to naredi pri zadnjem izplačilu, in se prej izplačuje le kot akontacija na TRR ??????
Najlepša hvala za odgovor
Lep pozdrav - Silvy
Lahko se izplača v več delih. Če ne želiš obračunavati prispevkov, vse skupaj ne sme preseči 70% povprečne plače v RS. Če je bruto skupaj več kot 200.000 SIT na osebo, se razlika firmi ne prizna kot davčni odhodek. Ob vsakem izplačilu moraš na REK napisati zap.št.izplačila. Ko izplačaš 2. del (in nadalnje), moraš dati na DURS tudi kumulativni REK. Dohodnina se akontira ob vsakem izplačilu.
Kar nekaj dela, a ne?
Kar nekaj dela, a ne?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tinkaa, obveznost do delavcev glede neizplačanega regresa zaprete, ko ga izplačate. Druga varianta mi ne pade v glavo. Tudi ne vek, kje piše, da ga ni treba izplačat, če gre firmi slabo. Brez posledic (zamudnih obrsti) lahko izplačilo zavleče do 01. 11. v tekočem letu. V nasprotnem lahko delavci zahtevajo zakonite zamudne obresti (tudi prek sodišča).

Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

[quote="elektrik"]Tinkaa, obveznost do delavcev glede neizplačanega regresa zaprete, ko ga izplačate. Druga varianta mi ne pade v glavo. Tudi ne vek, kje piše, da ga ni treba izplačat, če gre firmi slabo. Brez posledic (zamudnih obrsti) lahko izplačilo zavleče do 01. 11. v tekočem letu. V nasprotnem lahko delavci zahtevajo zakonite zamudne obresti (tudi prek sodišča).
quote]
Tudi meni ni šlo v račun, kako to izpeljati...
Pojasnilo pa mislim, da smo dobili na obrtni zbornici, samo ne me za besedo držati, ker nisem sigurna.
quote]
Tudi meni ni šlo v račun, kako to izpeljati...
Pojasnilo pa mislim, da smo dobili na obrtni zbornici, samo ne me za besedo držati, ker nisem sigurna.