REGRES 2005

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KAJ
Računovodja
Računovodja

REGRES 2005

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Ali bo izračun za davek enak kot dosedaj?
Osnova za izračun-bruto regres,krat povprečna stopnja davka-16%.
Ali pa bo potrebno bruto znesek uvrstit v lestvico iz 134 čl.?
Ali se upoštevajo olajšave.?
Silvy
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Silvy »

"Kaj", jaz sem ravnokar uporabila iskalnik na temo "regres" in je bilo o tem že nekaj govora..... Uporabila bi se naj povprečna stopnja...glede uporabe olajšav so mnenja deljena....

Najnižji znesek je 142.264 bruto...... no me bo še kdo dopolnil....

Moje dodatno vprašanje:

Ali se lahko regres IZPLAČA V DVEH (ALI VEČIH) DELIH ? Ali je potrebno vedno vzporedno obračunati dohodnino (npr. 16 %) ali pa se lahko to naredi pri zadnjem izplačilu, in se prej izplačuje le kot akontacija na TRR ??????

Najlepša hvala za odgovor
Lep pozdrav - Silvy
lunatika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lunatika »

Lahko se izplača v več delih. Če ne želiš obračunavati prispevkov, vse skupaj ne sme preseči 70% povprečne plače v RS. Če je bruto skupaj več kot 200.000 SIT na osebo, se razlika firmi ne prizna kot davčni odhodek. Ob vsakem izplačilu moraš na REK napisati zap.št.izplačila. Ko izplačaš 2. del (in nadalnje), moraš dati na DURS tudi kumulativni REK. Dohodnina se akontira ob vsakem izplačilu.
Kar nekaj dela, a ne? :roll:
Tinkaa
Začetnik
Začetnik
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tinkaa »

Eno vprašnaje v zvezi z regresom... nekje sem slišala, da če firmi ne gre najbolje, da jim regresa ni potrebno izplačati. Kljub temu ga obračunajo in izkažejo v bilanci. Vendar pa če regresa ne izplačamo, kako potem obveznost zapremo....
Silvy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Silvy »

LUNATIKA, NAJLEPŠA HVALA :)
Lep pozdrav - Silvy
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tinkaa, obveznost do delavcev glede neizplačanega regresa zaprete, ko ga izplačate. Druga varianta mi ne pade v glavo. Tudi ne vek, kje piše, da ga ni treba izplačat, če gre firmi slabo. Brez posledic (zamudnih obrsti) lahko izplačilo zavleče do 01. 11. v tekočem letu. V nasprotnem lahko delavci zahtevajo zakonite zamudne obresti (tudi prek sodišča).

:rolleyes:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Tinkaa
Začetnik
Začetnik
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tinkaa »

[quote="elektrik"]Tinkaa, obveznost do delavcev glede neizplačanega regresa zaprete, ko ga izplačate. Druga varianta mi ne pade v glavo. Tudi ne vek, kje piše, da ga ni treba izplačat, če gre firmi slabo. Brez posledic (zamudnih obrsti) lahko izplačilo zavleče do 01. 11. v tekočem letu. V nasprotnem lahko delavci zahtevajo zakonite zamudne obresti (tudi prek sodišča).
quote]

Tudi meni ni šlo v račun, kako to izpeljati...
Pojasnilo pa mislim, da smo dobili na obrtni zbornici, samo ne me za besedo držati, ker nisem sigurna.
Odgovori