Izplačilo lastnih deležev

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Izplačilo lastnih deležev

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

Prosim zaa pomoč.

Če po novem zakonu o dohodnini izplačam lastniku družbe lastne deleže, moram kam poslati kakšne obrazce - na Durs, Ajpes...????? Koga je treba obvestiti?

Najlepša hvala za odgovor,

LP, M.
Optimistka
Računovodja
Računovodja

...samo povejte mi prosim:

sem vprašala kaj "takega", kar vsi razen mene obvladate?... :ssirok: :ssirok: :shock:

LP, M. :prayer:
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Ja Optimistka, verjetno ste vprašali nekaj , kaj mogoče res samo še vi obvladate , mi smo to naredili lansko leto , ko še ni bilo obdavčitev , kako je po novem zakonu , pa se bomo učili spet , ko bo potrebno, sicer pa mislim, da je prodaja obdavčena,......vprašanje je , kaj bi vam odgovorili na to vprašanje referenti na davčni, prepričana sem , da vsak drugače, sorry.. :sjezen: :sneodobren: :oops:
Optimistka
Računovodja
Računovodja

.....

meni je prav hudo, ma davčne si ne upam več klicati... :axe: .

Žalostno, ma resnično. Za vsako stvar, za katero sem želela v zadnjem letu pojasnilo, so mi povedali narobe... Ni šanse, da jih vprašam za te deleže, ker bom dobila sive lase...... :ssirok:

Fora je v tem, da smo polovico izplačali lani, pol je ostalo za letos... ubitačno... :kladivo:

Vseeno hvala za mnenje in lep dan želim,

M.
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Malo sem pobrcala po Zakonu o dohodnini:
Izplačilo lastnih deležev se smatra kot dividenda (dohodek iz premoženje-79. člen Zakona). Osnova za obračun akontacije dohodnine je izplačana dividenda zmanjšana za vrednost vplačanega vložka (80. člen). Akontacija dohodnine je 25 % in mora biti plačana hkrati z izplačilom deleža (124. člen). Letna davčna osnova se zmanjša za 35 %(102. člen).
Obrazec za odmero ak. je rek3.
Lp
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Najlepša hvala! :D

Lp, M.
Odgovori