DAVČNI OCVIREK

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

yanna

Odgovor Napisal/-a yanna »

Verjemite, zadnji se bodo v tej zgodbi smejali davkarji. Če ne prej, ob inšpekciji....ki jo bo ta firma slej ali kasneje dobila...in takrat bodo ob odkritju inšpecirali tudi vsa ostala leta....in takrat bo verjetno nekomu grozilo, da se bo mal usedel na hladno. In to ne bo računovodkinja, ampak odgovorna oseba, ha.

Tudi jst sem doživela podobno burlesko s Dursom. Vztrajno me kličejo (ne vem, več kolkič), da imamo preplačilo DDV-ja za 6 let nazaj. Uredili so že večkrat, ampak potem se nekako neuredi in ponovno kličejo. Pri nas smo ugotovili, da to ni preplačilo, ampak pri dursu narobe knjižena zadeva, jim dali vsa dokazila in popravljali obrazec in kaj vem še kaj. Ampak sedaj se je preplačilo zmanjšalo na nek minimalen znesek. In seveda, spet so klicali. Tokrat sem enostavno napisala zahtevek za vračilo. Mi je pa žal, da to nisem storila že prvič, ko smo se pogovarjali še o milijonih. :kladivo: Potem več ne bi imeli presežka, verjetno pa tud ne bi ugotovili, da imajo manjko. Hja.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Naše podjetje pa je za leto 1999 imelo pregled obračuna davka od dobička. Takrat so izločili kar precej računov, tako da je bilo za doplačati davek in obresti. Čez nekaj let so ugotovili, da ni vse poravnano, zato smo pač plačali, kolikor so hotetli. Naša nova referentka pa je ugotovila, da imamo preplačilo za 600.000,00 sit. :roll:
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Lotica mene pa zanima , kakšen dobiček ste imeli 1999, da ste imeli kontrolo, zanima kakšna merila zavzemajo. Hvala :lol:
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Tega pa ne vem kar iz glave, ker me takrat sploh ni bilo v podjetju. Vendar menim, da apri nas ni bil vzrok inšpekcijskega pregleda višina dobička, ampak ker smo podjetje v 100% tuji lasti. Lastniki pa so Nemci.
Odgovori