Tudi jst sem doživela podobno burlesko s Dursom. Vztrajno me kličejo (ne vem, več kolkič), da imamo preplačilo DDV-ja za 6 let nazaj. Uredili so že večkrat, ampak potem se nekako neuredi in ponovno kličejo. Pri nas smo ugotovili, da to ni preplačilo, ampak pri dursu narobe knjižena zadeva, jim dali vsa dokazila in popravljali obrazec in kaj vem še kaj. Ampak sedaj se je preplačilo zmanjšalo na nek minimalen znesek. In seveda, spet so klicali. Tokrat sem enostavno napisala zahtevek za vračilo. Mi je pa žal, da to nisem storila že prvič, ko smo se pogovarjali še o milijonih.
DAVČNI OCVIREK
Moderator: Mirko Zbačnik
-
yanna
Verjemite, zadnji se bodo v tej zgodbi smejali davkarji. Če ne prej, ob inšpekciji....ki jo bo ta firma slej ali kasneje dobila...in takrat bodo ob odkritju inšpecirali tudi vsa ostala leta....in takrat bo verjetno nekomu grozilo, da se bo mal usedel na hladno. In to ne bo računovodkinja, ampak odgovorna oseba, ha.
Tudi jst sem doživela podobno burlesko s Dursom. Vztrajno me kličejo (ne vem, več kolkič), da imamo preplačilo DDV-ja za 6 let nazaj. Uredili so že večkrat, ampak potem se nekako neuredi in ponovno kličejo. Pri nas smo ugotovili, da to ni preplačilo, ampak pri dursu narobe knjižena zadeva, jim dali vsa dokazila in popravljali obrazec in kaj vem še kaj. Ampak sedaj se je preplačilo zmanjšalo na nek minimalen znesek. In seveda, spet so klicali. Tokrat sem enostavno napisala zahtevek za vračilo. Mi je pa žal, da to nisem storila že prvič, ko smo se pogovarjali še o milijonih.
Potem več ne bi imeli presežka, verjetno pa tud ne bi ugotovili, da imajo manjko. Hja.
Naše podjetje pa je za leto 1999 imelo pregled obračuna davka od dobička. Takrat so izločili kar precej računov, tako da je bilo za doplačati davek in obresti. Čez nekaj let so ugotovili, da ni vse poravnano, zato smo pač plačali, kolikor so hotetli. Naša nova referentka pa je ugotovila, da imamo preplačilo za 600.000,00 sit.