Pa saj to je neverjetno... jaz sem čisto brez besed, sprašujem se samo, kaj delajo raznorazne zbornice, društva, zveze in ostali organi, ki fino služijo na nas, naredijo pa čisto nič.
PRISPEVKI ZA OBRAČUN STROŠKOV NAD UREDBO O PRISPEVKIH
Moderator: Mirko Zbačnik
PRISPEVKI ZA OBRAČUN STROŠKOV NAD UREDBO O PRISPEVKIH
Neverjetno, pravkar sem izvedela, da je stara uredba o prispevkih še v veljavi, kar pomeni, da morate za znesek regresa, prehrane, dnevnic, ki presegajo zneske v uredbi obračunati vse prispevke na plače, ne glede na to kaj pravi Zakon o dohodnini o davčno priznanih odhodkih. To torej pomeni, da je potrebno za vse dnevnice, katere smo obračunali po 3600 SIT, za 100 SIT OBRAČUNATI PRISPEVKE
, isto verjetno velja tudi za kilometrino...
Pa saj to je neverjetno... jaz sem čisto brez besed, sprašujem se samo, kaj delajo raznorazne zbornice, društva, zveze in ostali organi, ki fino služijo na nas, naredijo pa čisto nič.
V Zakonu o prispevkih za socialno varnost piše:
-prispevki za socialno varnost se obračunavajo in plačujejo:
pri jubilejnih nagradah, odpravninah in solidarnostnih pomočeh ter povračilih stroškov v delu, ki presega s predpisom vlade določen znesek teh prejemkov, ki se v skladu z zakonom o dohodnini ne vštevajo v davek od osebnih prejemkov.
Jaz to razumem tako, da se upošteva uredbo vlade, ki je pač najnovejša.
Lp
-prispevki za socialno varnost se obračunavajo in plačujejo:
pri jubilejnih nagradah, odpravninah in solidarnostnih pomočeh ter povračilih stroškov v delu, ki presega s predpisom vlade določen znesek teh prejemkov, ki se v skladu z zakonom o dohodnini ne vštevajo v davek od osebnih prejemkov.
Jaz to razumem tako, da se upošteva uredbo vlade, ki je pač najnovejša.
Lp