PRISPEVKI ZA OBRAČUN STROŠKOV NAD UREDBO O PRISPEVKIH

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

PRISPEVKI ZA OBRAČUN STROŠKOV NAD UREDBO O PRISPEVKIH

Odgovor Napisal/-a bana »

Neverjetno, pravkar sem izvedela, da je stara uredba o prispevkih še v veljavi, kar pomeni, da morate za znesek regresa, prehrane, dnevnic, ki presegajo zneske v uredbi obračunati vse prispevke na plače, ne glede na to kaj pravi Zakon o dohodnini o davčno priznanih odhodkih. To torej pomeni, da je potrebno za vse dnevnice, katere smo obračunali po 3600 SIT, za 100 SIT OBRAČUNATI PRISPEVKE :shock: , isto verjetno velja tudi za kilometrino...
Pa saj to je neverjetno... jaz sem čisto brez besed, sprašujem se samo, kaj delajo raznorazne zbornice, društva, zveze in ostali organi, ki fino služijo na nas, naredijo pa čisto nič.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Bana, ne moreta biti v veljavi 2 Uredbi, ker imamo novo od 01.01.2005 dalje, ne vem, zakaj bi veljala stara :shock:
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

V Zakonu o prispevkih za socialno varnost piše:
-prispevki za socialno varnost se obračunavajo in plačujejo:
pri jubilejnih nagradah, odpravninah in solidarnostnih pomočeh ter povračilih stroškov v delu, ki presega s predpisom vlade določen znesek teh prejemkov, ki se v skladu z zakonom o dohodnini ne vštevajo v davek od osebnih prejemkov.
Jaz to razumem tako, da se upošteva uredbo vlade, ki je pač najnovejša.
Lp
bana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bana »

Hvala, mi je že lažje. Sem sama še enkrat prebrala Zakon o prispevkih in dejansko pade notri samo regres, ki je nad 70% plače predpreteklega meseca, torej je treba na višino regresa od 70% povprečne plače do 200.000 obračunati prispevke.
Je pa informacije mimogrede prišla z Dursa.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Še en dokaz več, da naša davkarija nima pojma kaj dela.
Odgovori