POMOČ!!!

Odgovori
barbarab1
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

POMOČ!!!

Odgovor Napisal/-a barbarab1 »

[:)]POMOČ!!!
MI LAHKO KDO POMAGA IN MI POŠLJE TA POSEBEN AKT KI GA JE PO
PREDPISIH POTREBNO IMET ZA BLAGAJNIŠKO POSLOVANJE
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Ne vem kakšni akt misliš. Mi pač vodimo blagajno, edino kar smo napisal je to, kakšen je maksimum zneska, ki je lahko v blagajni.
Napisal smo čisto enostavno,firma ta pa ta določa maksimum zneska v blagajni in sicer ....
Tako, da ne vem, ali je še kaj potrebno drugega.
barbarab1
Novinec
Novinec

bila sem na seminarju 18.01.2005 in poleg blagajniškega maksimuma je potrebno da vsak ki opravlja blagajniško poslovanje mora imeti še notranji poseben akt , kjer naj bi pisalo točno delo blagajne,glavna in ostale. in sicer je potrebno vpisati: pravna oseba bl.posl.,način vplačevanja,kadrovsko zasedbo z navedbo imen oseb in imena posamezne blagajne. Blagajno lahko podpisuje le blagajnik in drugi podpisnik mora bit le v primeru, če si odsoten,...
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Hvala Barbara, tole pa nisem vedla.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Blagajniško poslovanje lahko opredelite v pravilniku o računovodstvu ali sestavite samostojen pravilnik; zglede boste našli v starih IKS-ih.
Lep pozdrav!
ERIKA1
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a ERIKA1 »

Blagajniški max. , min., kdo izplača, kdo podpisuje-sklep podjetja na 01.01.2005.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Blagajniški maksimum: pravna oseba sme imeti v svoji blagajni gotovino za gotovinska izplačila do višine blagajniškega maksimuma. Višino določi pravna oseba s splošnim aktom predvsem glede na višino in vrste izplačil v gotovini in se določi na koncu poslovnega leta za naslednjo poslovno leto. Zaradi spremenjenih pogojev ga lahko med letom poveča ali zmanjša.
V primeru, da se ne določi blagajniški maksimum, ne sme biti od koncu delovnega dneva v blagajni nič gotovine.
Sklep o blagajnišem maximumu podpiše tista oseba, ki je v vaši organizaciji pooblaščena za podpisovanje aktov.
barbarab1
Novinec
Novinec

HVALA-ŠE VEDNO IŠČEM

HVALA VSEM ZA ODGOVORE AMPAK ŠE VEDNO NISEM DOBILA ISKANEGA.POTREBUJEM KAK PRIMIR NOTRANJEGA AKTA BLAGAJNIŠKEGA POSLOVANJA. KAR SE TIČE BLAGAJNIŠKEGA MAX.IN MIN. PA IMAM VSE UREJENO.ŠE ENKRAT HVALA AMPAK PROSIM ČE MI LAHKO KDO POŠLJE TALE AKT. :szalosten:
Odgovori