[:)]POMOČ!!!
MI LAHKO KDO POMAGA IN MI POŠLJE TA POSEBEN AKT KI GA JE PO
PREDPISIH POTREBNO IMET ZA BLAGAJNIŠKO POSLOVANJE
POMOČ!!!
bila sem na seminarju 18.01.2005 in poleg blagajniškega maksimuma je potrebno da vsak ki opravlja blagajniško poslovanje mora imeti še notranji poseben akt , kjer naj bi pisalo točno delo blagajne,glavna in ostale. in sicer je potrebno vpisati: pravna oseba bl.posl.,način vplačevanja,kadrovsko zasedbo z navedbo imen oseb in imena posamezne blagajne. Blagajno lahko podpisuje le blagajnik in drugi podpisnik mora bit le v primeru, če si odsoten,...
Blagajniški maksimum: pravna oseba sme imeti v svoji blagajni gotovino za gotovinska izplačila do višine blagajniškega maksimuma. Višino določi pravna oseba s splošnim aktom predvsem glede na višino in vrste izplačil v gotovini in se določi na koncu poslovnega leta za naslednjo poslovno leto. Zaradi spremenjenih pogojev ga lahko med letom poveča ali zmanjša.
V primeru, da se ne določi blagajniški maksimum, ne sme biti od koncu delovnega dneva v blagajni nič gotovine.
Sklep o blagajnišem maximumu podpiše tista oseba, ki je v vaši organizaciji pooblaščena za podpisovanje aktov.
V primeru, da se ne določi blagajniški maksimum, ne sme biti od koncu delovnega dneva v blagajni nič gotovine.
Sklep o blagajnišem maximumu podpiše tista oseba, ki je v vaši organizaciji pooblaščena za podpisovanje aktov.
HVALA-ŠE VEDNO IŠČEM
HVALA VSEM ZA ODGOVORE AMPAK ŠE VEDNO NISEM DOBILA ISKANEGA.POTREBUJEM KAK PRIMIR NOTRANJEGA AKTA BLAGAJNIŠKEGA POSLOVANJA. KAR SE TIČE BLAGAJNIŠKEGA MAX.IN MIN. PA IMAM VSE UREJENO.ŠE ENKRAT HVALA AMPAK PROSIM ČE MI LAHKO KDO POŠLJE TALE AKT.