Podjemna pogodba, zakaj ne!????

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sanka
Novinec
Novinec

Podjemna pogodba, zakaj ne!????

Odgovor Napisal/-a sanka »

Še enkrat en lep dober dan vsem skupaj!

Že v prejšnjem oglašanju sem navedla problem "zaposlovanja" upokojencev. Res je da se to najbolje izpelje preko podjemne pogodbe, ki pa jo v našem primeru inšpektor za delo ne odobrava. Problem je nastal takole. Če najamemo upkojenega šoferja avtobusa, bi v tem primeru inkaso opravljene storitve pripadal njemu in ne našemu podjetju. Zanima me zakaj je tako, saj sem ob prebiranju foruma naletela na več primerov, ki so našemu popolnoma podobni pa stvar vseeno teče normalno.
Poleg tega pa bi bila vesela vsakršnega predloga, ki bi ponujal še kakšno drugo možnost "zaposlitve upokojenca".

Lep dan še naprej! ž

:kladivo:[/b]
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Sicer ne vem kaj mislite, vendar , či vi sklenete podjemno pogodbo z šoferjem, to ne pomeni ,da je inkaso njegov, njemu pripada plačilo, ki ste ga določili v podjemni pogodbi, če se prav razumema. :yawinkle:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Ne morem si kaj, da ne bi komentirala: na forumu tako mrzlično iščemo možnosti zaposlitve upokojenca, kot da je zmanjkalo aktivnega prebivalstva. Če je nekdo že zaslužil penzijo, pomeni, da se je dovolj nagaral, da lahko v miru uživa zasluženo. Če pa temu ni tako, naj se reaktivira, zamrzne penzijo in se redno zaposli (če se še da).
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Mi imamo drugačno izkušnjo; za nas dela gospa, ki je na zavodu in torej nezaposlena. Po podjemni pogodbi. Lahko in morali je bi zaposliti vsaj za 4 ure, pa nam je vsem jasno, da bo šla prvi dan na bolniško in od nje ne bo nič. Skratka; delavka za manj kot nulo. S pogodbo je nekako držimo do konca junija, potem pa - adijo, čeprav bomo imeli zaradi tega težave, ker se je ravno uvedla in bomo mogli uvajat drugo. Dobra delavka (približno) je bila samo toliko časa, da se je udomačila. Pa še problem je izdaje poslovnih skrivnosti. Skratka; prelisičila in nasr..a nas je do konca.
Na drugi strani imamo upokojenko, ki je v redu, samo kako naj jo plačamo?
Takšna je zgodba o teh nezaposlenih. Sem prišla do zaključka, da so na zavodu tisti ki so daljši čas, večinoma "škart". So seveda izjeme, samo kako prebrati?
silva11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a silva11 »

Vita to vidiš tako, če je ta nezaposleni v svojem mirovanju še kaj naredil, npr. opravil kake tečaje, se samo izobraževal, taki se mi vedno zdijo prepričljivi.
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ma kaki. Naša gospa v starosti 45 let se izobražuje prek zavoda, prepričljiva pa je tako, da da bolj ne more biti. Samo, dokler ni treba prijeti za delo. Plačana bi bila pa rada kot minister. Žal takšni mečejo slabo luč na ostale, ki so dela res potrebni. Kar se nas tiče, bomo resno razmislili, koga bomo, ki je na zavodu daljši čas, še vzeli v službo.
sanka
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a sanka »

Ali je možno zaposliti delavca za dve uri na dan?
Anja25
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Anja25 »

Lahko se ga zaposli za 2 ure na dan, kot krajši delovni čas.
Odgovori