s.p. in nakazilo neto plače
Moderator: Mirko Zbačnik
s.p. in nakazilo neto plače
S.p. plača na mesec cca.70.000 sit prispevkov. Ali si lahko nakaže na osebni račun na primer 400.000 sit vsak mesec kot neto plačo, zaradi bančnega limita, kredita,....???
Hvala ter lep dan, NINA!
Hvala ter lep dan, NINA!
Ma to še zmeraj NI plača, tudi če nakažeš pod imenom plača.vita11 napisal/-a:Ja, to je res Mirjana. Jaz sem že pred časom zagovarjala, da si lahko s. p. nakaže plačo in so mi vsi oporekali. Potem pa sem to "raziskovanje" nekako zanemarila. Moram poiskati še druga tolmačenja, ko kaj izvem, se oglasim.
Meni, npr. je na banki rekla, naj si tudi mat.str. nakazujem pod imenom plača, da bom imela višji limit.
Mirjana
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Po logiki večine bi potem takem lahko oseba, ki je tudi s.p., odprla več osebnih računov pri različnih bankah (recimo 10) in si vsak mesec, ob predpostavki, da ima večje prilive ter odlive denarnih sredstev, nakazala na vsak osebni račun, recimo po 300 T/SIT. Kakšen fond kreditov in limitov bi to nastal. Kaj bi bilo pa z vračili, glede na to, da je izvor še vedno v dejavnosti s.p.-ja. (merjeno z njegovimi poslovnimi izidi). Po moji oceni, bi ob takšni špekulaciji, poleg donosa iz dejavnosti ne zadoščalo tudi njegovo osebno premoženje.
Mislim, da je takšna zloraba kazniva že iz vrste nakazil(plača), saj če nima obračunanih prispevkov in davkov ter takšno bruto plačo, ki bi prinesel (3 mio SIT) neto plače
.
Mislim, da je takšna zloraba kazniva že iz vrste nakazil(plača), saj če nima obračunanih prispevkov in davkov ter takšno bruto plačo, ki bi prinesel (3 mio SIT) neto plače
st.računovodja