s.p. in nakazilo neto plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

s.p. in nakazilo neto plače

Odgovor Napisal/-a nina0 »

S.p. plača na mesec cca.70.000 sit prispevkov. Ali si lahko nakaže na osebni račun na primer 400.000 sit vsak mesec kot neto plačo, zaradi bančnega limita, kredita,....???

Hvala ter lep dan, NINA!
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

S.p. prosto razpolaga z gotovino na računu, ker tudi odgovarja za obveznosti z vsem svojim premoženjem. Lahko si nakaže na osebni račun kadarkoli, če le ima stanje na TRR. Mora pa voditi evidenco pretokov sredstev med svojim gospodinjstvom in firmo (obratovalnico). LP!
ERIKA1
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a ERIKA1 »

Ja, bo držalo. Neto plača sama po sebi pa se na TRR ne nakazujein to zaradi karakteristike s.p..
(Ne moreš si dajat plačo 140cca, če je vse tvoje.)
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Ampak banke so toliko butaste, da če nimaš nakazila "plača", ti ne dajo kredita, limita ...

Mirjana
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ja, to je res Mirjana. Jaz sem že pred časom zagovarjala, da si lahko s. p. nakaže plačo in so mi vsi oporekali. Potem pa sem to "raziskovanje" nekako zanemarila. Moram poiskati še druga tolmačenja, ko kaj izvem, se oglasim.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

V banki jim razložite da kot s.p. pač nimate plače, če pa imate pri isti banki odprt tudi TRR s.p-ja, pa naredite trajnik iz enega na drug račun (oziroma naj ga uredijo oni).
mojcar
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mojcar »

SP LAHKO DOBI PRI BANKI KREDIT. UREDIT MORA MALO VEČ PAPIRJEV.
BILANCO STANJA, USPEHA, IZPOLNITI OBRAZEC O PLAČANIH PRISPEVKIH ZA ZADNJE LETO, PRINESTI POTRDILO O PLAČANIH PRISPEVKIH IN DAVKIH OD DURSA.
VSAJ PRI LJUBLJANSKI BANKI JE TAKO.
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

vita11 napisal/-a:Ja, to je res Mirjana. Jaz sem že pred časom zagovarjala, da si lahko s. p. nakaže plačo in so mi vsi oporekali. Potem pa sem to "raziskovanje" nekako zanemarila. Moram poiskati še druga tolmačenja, ko kaj izvem, se oglasim.
Ma to še zmeraj NI plača, tudi če nakažeš pod imenom plača.

Meni, npr. je na banki rekla, naj si tudi mat.str. nakazujem pod imenom plača, da bom imela višji limit.

Mirjana
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Še moje izkušnje. Ena mojih strank (TRR ima na Krekovi) si vsak mesec med 12 in 15 prenese iz trr na or določeno vsoto denarja, ki ga banka potem jemlje kot plačo in na osnovi teh nakazil je dobila tudi limit na or.
L.P. Lidija
pegi
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a pegi »

Po logiki večine bi potem takem lahko oseba, ki je tudi s.p., odprla več osebnih računov pri različnih bankah (recimo 10) in si vsak mesec, ob predpostavki, da ima večje prilive ter odlive denarnih sredstev, nakazala na vsak osebni račun, recimo po 300 T/SIT. Kakšen fond kreditov in limitov bi to nastal. Kaj bi bilo pa z vračili, glede na to, da je izvor še vedno v dejavnosti s.p.-ja. (merjeno z njegovimi poslovnimi izidi). Po moji oceni, bi ob takšni špekulaciji, poleg donosa iz dejavnosti ne zadoščalo tudi njegovo osebno premoženje.

Mislim, da je takšna zloraba kazniva že iz vrste nakazil(plača), saj če nima obračunanih prispevkov in davkov ter takšno bruto plačo, ki bi prinesel (3 mio SIT) neto plače :shudic: .
st.računovodja
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Saj imate delno morda Pegi prav. samo na bankah so s. p. drugorazredni državljani. Brez kartice za avtomat naprimer kot je to pri Reiffeisen, brez limitov, brez posojil in podobno. Včasih pa tudi s. p. potrebuje kakšen manjši kredit, se vam ne zdi? Niso vsi s.p-jevci bogataši. Daleč od tega.
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Pegi, če bi si lahko s.p nakazali na več računov vsak mesec 300 tisoč sit, medtem ko so poravnali še vse druge stroške in odhodke, verjetno ne bi potrebovali kredita. Sp so ponavadi veliki reveži, v kolikor delajo vse pošteno...na žalost. :twisted:
Odgovori