Deloholiki

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Sova, saj ne morem verjeti, da delajo tako (poberejo v gotovini in potem odpišejo). Saj vam verjamem, samo ne vem, kako si upajo? Kje so pa inšpekcije oziroma kako to pri njih uredijo? Veliko si upajo, ni kaj.
Mirko: mi je čisto vseeno za 2 minusa. Nekomu že nisem prav odgovorila.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vita11, jaz pa to verjamem in se nič ne čudim! Še marsikaj se dogaja mimo, pa naj bo to pri plačah, plačilih itd... itd....

Glavno da imam pozitivno nulo in da državi nič ne dam!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Draga Vikak, moje mnenje je tako, da če nekdo ni sposoben vsaj ene poklicne šole narediti, ima glede službe res majhno izbiro. Sicer pa poznam veliko delodajalcev, in taki, kot ga vi opisujete, so izjeme. Če bi bila jaz delavka pri taki osebi, bi jo pobrisala "s prvim vlakom". Za to dejanje pa potrebuješ malo samostojnosti. V zakup moraš vzeti, da ne gre zmeraj vse po maslu. Ni težko jamrati in za svoj neuspeh kriviti druge.

Kar se pa tiče nepravilnosti pri poslovanju z gotovino, pa mislim, da se večina davčnih zavezancev le malo boji inšpektorjev in da ne ravnajo tako vehementno. Kakšno malenkost že "pošmuglajo", sicer pa so evidence pri zasebnikih obsežne in kazni stroge.

Ko si zasebnik, moraš nase vzeti vsa tveganja in odgovornost. Ni šefa, ki bi te "sekiral" in odločal o tvojem delu in zaslužku; ni ga pa tudi takrat, ko mora nekdo nase vzeti krivdo za neuspeh ali kakšno nepravilnost. O tem smo tudi na tem forumu že dosti razpravljali. In naj ne mislijo tisti iz javnega sektorja, da v privatni dejavnosti ni dela ponoči in v nedeljo in na praznik.

Pa nikar mi ne zamerite gofljanja, lepo pozdravljam vse in vam želim lep dan! Alena
Odgovori