poslovni prostor - pisarna
Moderator: Mirko Zbačnik
poslovni prostor - pisarna
Stranka ima pisarno v hiši, katere lastnik je njen tast.
Dogovor brezplačni najem.
Kakšna dovoljenja... mora pridobiti?
Dogovor brezplačni najem.
Kakšna dovoljenja... mora pridobiti?
hlh
Najbolje, da povprašate tam, kamor boste priglasili dejavnost. Ko smo to opravljali pri nas, smo na podlagi izpisa iz sodnega registra prijavili dejavnost na občini in ti so nam poslali inšpektorje, ki so pregledali vse dokumente in izdali odločbo, oziroma dovoljenje za opravljanje dejavnosti, ki smo jo prijavljali. Eden od dokumentov je bila tudi najemna pogodba (podobna vaši) in če se prav spomnim, je eden od inšpektorjev povedal nekaj v zvezi s tehničnim prevzemom stavbe, ki naj bi bil obvezen za stavbe, zgrajene po l.72 (če se prav spomnim letnice). Nekaj je bilo tudi govora o spremembi namembnosti (iz stanovanjske v poslovno površino), vendar pri nas to ni bilo potrebno. Žal nisem kaj dosti pomagala s tem odgovorom, so le naše izkušnje, ko smo odpirali doo.
-
MARJETICAVA
- Računovodja

Razlika je ali je dejavnost firme na tem sedežu ali samo pisarna za potrebe dejavnosti.
Za pisarno ni nobenih posledic in poznam ljudi, ki tega niso nikoli naredili.
Jaz sem registirala svojo pisarno po črti zakona in je to zgledalo tako, da sem dobila na oddelku stanovanjskega sklada obrazec, ga izpolnila, priložila izjavo lastnika, da se strinja, da je v določenem prostoru pisarna, zemljiškoknjižni izpisek se priložila in načrt hiše (kaj je potrebno je napisano na obrazcu). Ni pa nobenega ogleda, poslali pa so mi samo odločbo. To odločbo sem nato dala na upravno enoto, kjer so mi izdali spet novo odločbo, da so izpolnjeni minimalni pogoji za opravljanje dejavnosti.
Za pisarno ni nobenih posledic in poznam ljudi, ki tega niso nikoli naredili.
Jaz sem registirala svojo pisarno po črti zakona in je to zgledalo tako, da sem dobila na oddelku stanovanjskega sklada obrazec, ga izpolnila, priložila izjavo lastnika, da se strinja, da je v določenem prostoru pisarna, zemljiškoknjižni izpisek se priložila in načrt hiše (kaj je potrebno je napisano na obrazcu). Ni pa nobenega ogleda, poslali pa so mi samo odločbo. To odločbo sem nato dala na upravno enoto, kjer so mi izdali spet novo odločbo, da so izpolnjeni minimalni pogoji za opravljanje dejavnosti.