poslovni prostor - pisarna

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
hlh
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

poslovni prostor - pisarna

Odgovor Napisal/-a hlh »

Stranka ima pisarno v hiši, katere lastnik je njen tast.
Dogovor brezplačni najem.
Kakšna dovoljenja... mora pridobiti?
hlh
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Nobenih!
lenivec
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a lenivec »

Če ima stranka v teh prostorih registrirano dejavnost, mora biti na objektu pravljen tehnični prevzem ( le redko kdo to stori pri individulani gradnji).
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Najbolje, da povprašate tam, kamor boste priglasili dejavnost. Ko smo to opravljali pri nas, smo na podlagi izpisa iz sodnega registra prijavili dejavnost na občini in ti so nam poslali inšpektorje, ki so pregledali vse dokumente in izdali odločbo, oziroma dovoljenje za opravljanje dejavnosti, ki smo jo prijavljali. Eden od dokumentov je bila tudi najemna pogodba (podobna vaši) in če se prav spomnim, je eden od inšpektorjev povedal nekaj v zvezi s tehničnim prevzemom stavbe, ki naj bi bil obvezen za stavbe, zgrajene po l.72 (če se prav spomnim letnice). Nekaj je bilo tudi govora o spremembi namembnosti (iz stanovanjske v poslovno površino), vendar pri nas to ni bilo potrebno. Žal nisem kaj dosti pomagala s tem odgovorom, so le naše izkušnje, ko smo odpirali doo.
TomD
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a TomD »

Naj bi se prijavilo na občini, opravilo teh.prevzem...vendar to le malokdo naredi, še posebej za tako dejavnost kot je računovodstvo.
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Kakšne so pa posledice, če tega ne narediš?
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Razlika je ali je dejavnost firme na tem sedežu ali samo pisarna za potrebe dejavnosti.

Za pisarno ni nobenih posledic in poznam ljudi, ki tega niso nikoli naredili.

Jaz sem registirala svojo pisarno po črti zakona in je to zgledalo tako, da sem dobila na oddelku stanovanjskega sklada obrazec, ga izpolnila, priložila izjavo lastnika, da se strinja, da je v določenem prostoru pisarna, zemljiškoknjižni izpisek se priložila in načrt hiše (kaj je potrebno je napisano na obrazcu). Ni pa nobenega ogleda, poslali pa so mi samo odločbo. To odločbo sem nato dala na upravno enoto, kjer so mi izdali spet novo odločbo, da so izpolnjeni minimalni pogoji za opravljanje dejavnosti.
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Aha, sama pa sem resda 7. let nazaj imela prijavljen s.p. v stanovanju, dejavnost je bila tajniška opravila, pa so mi tudi samo poslali odločbo in niso opravili ogleda oz. prevzema.

Če ste iz Lj. - Sama sem vse informacije dobila na Stanovanjskem skladu, oddelek na Zarnikovi 3.
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

Če se davčna vpikne je lahko problem hlede brezplačnega najema. Sama sem imela primer, ko je inšpektorica trdila, dabrezplačnega najema ni in pika, pol pa je rekla, da bo kar po tržni ceni gledala. Halooo.
:spomezik:
Odgovori