Kilometrina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
iskrica
Novinec
Novinec

Kilometrina

Odgovor Napisal/-a iskrica »

Zaposleni bo šel na službeno pot - seminar v Portorž. Seminar bo trajal predvidoma 3 dni, s pričetkom ob 7 uri. Odobrili bomo prevozno sredstvo – OSEBNI avto. Bivališče ima zaposleni v Velenju, od koder se tudi vsakodnevno vozi na delo, medtem ko je sedež podjetja v Ljubljani.

Vprašanji kateri se mi porajata sta sledeči:

1.)
- Ali se na potnem nalogu tako napiše relacija : VELENJE - PORTOROŽ - VELENJE (od koder bo zaposleni dejansko šel na pot - od doma, in se po seminarju tudi vrne domov, ter izplača kilometrina za to relacijo)

- Ali pa se na potnem nalogu napiše in izplača za relacijo: LJUBLJANA (sedež delodajalca) – PORTOROŽ - LJUBLJANA

KAKO JE TO PRI INŠPEKCIJSEKM PREGLEDU - KAJ UPOŠTEVAJO ZA PRAVILNO - ALI IMA KDO IZKUŠNJE O TEM!

HVALA ZA POMOČ
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Potni nalog je na relaciji sedež firme - Portorož - sedež firme. Ostalo so stroški prevoza na delo in z dela.
:)
ana-nana
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ana-nana »

Jaz pa napišem tako kot je dejansko. Zakaj bi zaposleni moral dobiti prevoz na delo, če je šek direktno od doma. Če pa je res šel najprej v službno in potem v Portorož pa je tako
ROŽICA
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a ROŽICA »

tudi jaz pišem potne naloge tako. če je bil pred odhodom na potovanje v službi, tej se mu povrnejo stroški za prevoz v služo, drugače pa pišem relacijo direktno :palca:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Strinjam se z Lotico. Službeno potovanje se začne in konča v službi.
Capyka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Capyka »

Kaj pa če bi šel ta zaposleni na seminar v Maribor? Potem pa po moje ni ravno prava logika, da bi šel najprej v LJ, iz Lj v Mb, iz Mb nazaj v Lj.... pa domov :roll: ?
Bi se bolj držala tistega, kar se je dejansko zgodilo... :?: Ali pa mogoče narobe razmišljam? :szardi:

lp
soncek15
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a soncek15 »

Drži da je službena pot začne iz sedeža firma. Kako pa boste realno odbili potne stroške prevoz na delo, če mu plačate mesečno vozolnico za pot v službo? :P
irenca

Odgovor Napisal/-a irenca »

Jaz bi najprej pogledala v pogodbo o zaposlitvi. In sicer kako ima opisano delovno mesto, kako se mu povračajo stroški. Torej je delavec na terenu, ki mora imeti malo drugačni pogodbo o zaposlitvi, kateri stroški v zvezi s službenimi zadevami se mu povračajo,...Takrat mislim da ni težko spisat potnega naloga. Vsekakor pa mu jaz ne bi dela prevoza in potnega naloga, če pa je dejansko bil samo potni nalog, pa še ta bistveno manjši.
Bi se držala pogodbe. Če pa je ta napisana tako, da mora priti v službo, potem pa naj pride.
lp, irenca
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Prav je tako, kot pravi Lotica. Službeno potovanje se začne na sedežu podjetja. Ja, logike res ni, ampak saj je pri našem delu velikokrat tako. Ni logike, je samo "komanda". :D
Odgovori