Kilometrina
Moderator: Mirko Zbačnik
Kilometrina
Zaposleni bo šel na službeno pot - seminar v Portorž. Seminar bo trajal predvidoma 3 dni, s pričetkom ob 7 uri. Odobrili bomo prevozno sredstvo – OSEBNI avto. Bivališče ima zaposleni v Velenju, od koder se tudi vsakodnevno vozi na delo, medtem ko je sedež podjetja v Ljubljani.
Vprašanji kateri se mi porajata sta sledeči:
1.)
- Ali se na potnem nalogu tako napiše relacija : VELENJE - PORTOROŽ - VELENJE (od koder bo zaposleni dejansko šel na pot - od doma, in se po seminarju tudi vrne domov, ter izplača kilometrina za to relacijo)
- Ali pa se na potnem nalogu napiše in izplača za relacijo: LJUBLJANA (sedež delodajalca) – PORTOROŽ - LJUBLJANA
KAKO JE TO PRI INŠPEKCIJSEKM PREGLEDU - KAJ UPOŠTEVAJO ZA PRAVILNO - ALI IMA KDO IZKUŠNJE O TEM!
HVALA ZA POMOČ
Vprašanji kateri se mi porajata sta sledeči:
1.)
- Ali se na potnem nalogu tako napiše relacija : VELENJE - PORTOROŽ - VELENJE (od koder bo zaposleni dejansko šel na pot - od doma, in se po seminarju tudi vrne domov, ter izplača kilometrina za to relacijo)
- Ali pa se na potnem nalogu napiše in izplača za relacijo: LJUBLJANA (sedež delodajalca) – PORTOROŽ - LJUBLJANA
KAKO JE TO PRI INŠPEKCIJSEKM PREGLEDU - KAJ UPOŠTEVAJO ZA PRAVILNO - ALI IMA KDO IZKUŠNJE O TEM!
HVALA ZA POMOČ
-
irenca
Jaz bi najprej pogledala v pogodbo o zaposlitvi. In sicer kako ima opisano delovno mesto, kako se mu povračajo stroški. Torej je delavec na terenu, ki mora imeti malo drugačni pogodbo o zaposlitvi, kateri stroški v zvezi s službenimi zadevami se mu povračajo,...Takrat mislim da ni težko spisat potnega naloga. Vsekakor pa mu jaz ne bi dela prevoza in potnega naloga, če pa je dejansko bil samo potni nalog, pa še ta bistveno manjši.
Bi se držala pogodbe. Če pa je ta napisana tako, da mora priti v službo, potem pa naj pride.
lp, irenca
Bi se držala pogodbe. Če pa je ta napisana tako, da mora priti v službo, potem pa naj pride.
lp, irenca