Prosim za pomoč.Slišala sem , da sedaj ni več potrebno izstavljati avansnega računa za prejeta predplačila.Ali je to res in kje je to bilo objavljeno?
Lep začetek tedna želim vsem na forumu:???:
Avansni račun
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Gost
Baje, da če je račun izstavljen v 8 dneh naslednjega meseca, tudi ni potrebno izstaviti avansni račun.
Pa še nekaj - zasledila sem, da je po novem potrebno napisati tudi kdaj bo blago oz. storitev dostavljena - če slučajno kdo ne ve (jaz nisem do pred kratkim, ko sem si spet vzela čas in malo brskala po straneh računovodja.com - ki je mimogrede fenomenalen):D
Manca
Pa še nekaj - zasledila sem, da je po novem potrebno napisati tudi kdaj bo blago oz. storitev dostavljena - če slučajno kdo ne ve (jaz nisem do pred kratkim, ko sem si spet vzela čas in malo brskala po straneh računovodja.com - ki je mimogrede fenomenalen):D
Manca
-
Gost
Kaj pa v primeru, če ne veš kdaj bo storitev. Tak primer imamo pri nas: stranka vplača zadevo, ki se dela po naročilu. Proizvodnja da datum izdelave, vendar zaradi neizdobav vhodnega materiala se lahko zadeva zavleče tudi za en mesec. Kaj pa takrat. Ta davčna je tudi malo "čudaška". Se vidi da ne delajo z proizvodnjo in ne poznajo težav tržišča.
Pozdrav
Lilijana
(6)
Pozdrav
Lilijana
(6)
Davčni zavezanec izda račun za prejeto predplačilo v skladu z 34. in 35.členom ZDDV najkasneje zadnji dan davčnega obdobja, v katerem je predplačilo prejeto. Pri izdaji računa v skladu s 34.členom ZDDV namesto podatka o opravljeni storitvi oz. izdobavi blaga, navede datum predvidene dobave blaga... Pravilnik o izvajanju ZDDV. VELJA OD 1.1.2003
Sabina
Sabina