Prihodki čez tri leta, stroški zdaj
Moderator: Mirko Zbačnik
-
irenca
Prihodki čez tri leta, stroški zdaj
Zanima me, kako naj pravilno poknjižim stroške, katerih prihodki naj bi bili šele čez tri leta. Gospa se bo namreč ukvarjala med drugim tudi s poklicnim plesom, trenutno hodi na treninge in račune le-tega nosi v knjiženje. Njen dobičkonosni posel pa je trženje. Registrirana je za oboje. Malo sem v dilemi. Če ji poknjižim strošek, bo fauš bilanca, ker ti stroški se v bistvu nanašajo za naprej in za naslove drugih prihodkov, ki so napovedani. Najraje bi jih razmejila, pa ne vem, če je to pravi naslov za knjiženje teh dogodkov.
lp, irenca
lp, irenca
Pa ji bo davčna priznala te stroške glede na to, da niso za dejavnost nujno potrebni? Saj se sedaj še ne ukvarja s plesom kot dejavnostjo, če sem prav razumela. In če se tudi v prihodnosti ne bo? V stroške jih verjetno lahko da, če se pričakuje, da bodo od tega v prihodnosti res prihajale koristi. Če pa si premisli...
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Bolj v razmislek
Firma se odloči, da bo financirala izobraževanje kadrov, ki bi zaradi uvajanja novih tehnologji postali nezaposljivi. Trenutno res ni koristi stroškov njihovega šolanja, bi bili pa s uvedbo novih tehnologji nujen kader. Mislim, da se v tem primeru ne bi spraševali, ali ta strošek ni potreben.
Firma se odloči, da bo financirala izobraževanje kadrov, ki bi zaradi uvajanja novih tehnologji postali nezaposljivi. Trenutno res ni koristi stroškov njihovega šolanja, bi bili pa s uvedbo novih tehnologji nujen kader. Mislim, da se v tem primeru ne bi spraševali, ali ta strošek ni potreben.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
irenca
-
irenca
-
irenca