davčni svetovalci
Moderator: Mirko Zbačnik
davčni svetovalci
Pozdravljeni!
V podjetju se nam redno pojavljajo kakšna davčna vprašanja, ki jih sami ne znamo rešiti, ali pa nismo sigurni, da delamo prav.
Zato vedno bolj razmišljamo, da bi začeli sodelovati s kakšno firmo, ki se ukvarja z davčnim svetovanjem.
Problem je, da ne vemo koga izbrati. Se splača izbreti kakšno veliko in zvenečo firmo, ali kakšnega samostojnega svetovalca. Baje so tarife pri nekaterih zelo visoke, koristi pa včasi malo manjše.
Zanimajo me vaše izkušnje. Tudi če se o konkretnih imenih ne sme pisati, napišite nasplošno, kako ste bili zadovoljni, zakaj jih uporabljate, ali zakaj ne.
Če pa kdo ve za kakšno zares dobro firmo, mi jo prosim sporočite na privat.
Hvala in LP!
V podjetju se nam redno pojavljajo kakšna davčna vprašanja, ki jih sami ne znamo rešiti, ali pa nismo sigurni, da delamo prav.
Zato vedno bolj razmišljamo, da bi začeli sodelovati s kakšno firmo, ki se ukvarja z davčnim svetovanjem.
Problem je, da ne vemo koga izbrati. Se splača izbreti kakšno veliko in zvenečo firmo, ali kakšnega samostojnega svetovalca. Baje so tarife pri nekaterih zelo visoke, koristi pa včasi malo manjše.
Zanimajo me vaše izkušnje. Tudi če se o konkretnih imenih ne sme pisati, napišite nasplošno, kako ste bili zadovoljni, zakaj jih uporabljate, ali zakaj ne.
Če pa kdo ve za kakšno zares dobro firmo, mi jo prosim sporočite na privat.
Hvala in LP!
-
irenca
Se strinjam s sovo in s tisdno.
Nekdo je zapisal (se ne spomnim kdo), da je pri nas tako: kriv si, dokler ne dokažeš nasprotno.Drugod pa pravijo, da si nedolžen, dokler ti krivda ni dokazana.
Tako da, v končni fazi, boste krivi vi, ne glede na to, koliko vam bodo sedaj naračunali, če ne boste dokazali nasprotno.
Če so vprašanja bolj vsakdanja, poskusite z GZS, pa preberite kakšen prispevek na računovodji.com.
lp, irenca
Nekdo je zapisal (se ne spomnim kdo), da je pri nas tako: kriv si, dokler ne dokažeš nasprotno.Drugod pa pravijo, da si nedolžen, dokler ti krivda ni dokazana.
Tako da, v končni fazi, boste krivi vi, ne glede na to, koliko vam bodo sedaj naračunali, če ne boste dokazali nasprotno.
Če so vprašanja bolj vsakdanja, poskusite z GZS, pa preberite kakšen prispevek na računovodji.com.
lp, irenca
Ja, res je, da mnenje davčnega svetovalca ni nujno, da je pravilno in ti ga lahko neupoštevajo. Je pa na enem seminarju predavatelj rekel, da če imaš pri neki stvari mnenje davčnega svetovalca, še boljše dveh, ti ne morejo očitati naklepa, kar je pa, če je prekršek res velik, zelo pomembno.
Lp, rika
Ja tukaj pa je potrebno pritrditi "Riki". Mislim, da ti v tem primeru res ne morejo očitati naklepa. Da pa si odgovoren za prekršek oz. kaznivo dejanje, moraš v prvi vrsti izpolniti pogoj, da si ravnal z naklepom. Tudi v eni od razvpitih afer gospodarskega kriminala je "obdolženi" dejal, da je dobil tak nasvet od odvetnika. In Ustavno sodišče RS je v ustavnem sporu odločilo, da ni imel naklepa, saj je ravnal v dobri veri, kot mu je svetoval strokovnjak.
-
irenca